Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bradul de Crăciun pentru stăpânii de PISICI - IDEI ISTEŢE pentru siguranţă!

Monday, 27 November 2017, 23:16 Sursă: REALITATEA.NET

Există câteva idei isteţe care te pot ajuta să ai un brad de Crăciun aşa cum îţi doreşti şi să care să nu devină victima sigură a pisicii familiei.

Pisica şi bradul de Crăciun

Brad natural sau brad artificial, e bine să îl aşezi într-un colţ sigur şi, foarte important, să îl ancorezi de alte obiecte de mobilier sau de cuie aflate deja în pereţii locuinţei -pe care se află tablouri sau fotografii. Nu e nicio îndoială, pisica va încerca să escaladeze bradul, indiferent dacă acesta e mare sau foarte mic, aşa că e bine să te asiguri că acesta nu se va prăbuşi peste animalul de companie.

Dacă, scrie Catster, foloseşti un borcan cu apă pentru bradul natural, acoperă-l, astfel încât pisica să nu poată bea apă şi să nu se simtă bine după aceea.

Pisica şi decoraţiunile de Crăciun

Alege să nu decorezi crenguţele mai joase sau, dacă poţi, întreg bradul cu ornamente de sticlă care se pot sparge uşor şi pot provoca un dezastru în cazul unei pisici curioase. Aşa că alege ornamente pentru brad din lemn, din lână sau fetru, dar şi din plastic. Nici beteala nu e cea mai bună prietenă a pisicilor, pentru că tind să o roadă, să o smulgă din pomul de Crăciun sau se pot înfăşura cu beteala, în joacă, şi există riscul unei sufocări accidentale sau al unui blocaj intestinal dacă o roade .

Nu lăsa luminiţele de Crăciun băgate în priză atunci când nu eşti acasă şi nu poţi supraveghea pisica, mai ales dacă are "antecedente" de fire roase. Dacă e posibil, alege luminiţe pentru bradul de Crăciun care nu pot fi sparte uşor, din plastic dur. 

Pisicile şi costumaşele de Crăciun

Chiar dacă toate site-urile de socializare sunt pline de fotografii cu pisici îmbrăcate cu tichia lui Moş Crăciun sau cu un costum complet de ren, e bine să te gândeşti la faptul că pisica ta nu se simte deloc confortabil purtând astfel de accesorii şi că, în cel mai rău caz, pisica nu ar trebui să le poarte decât câteva minute, preţ de o poză şi, eventual, un chicotit al stăpânilor.

Experţii susţin că ar trebui să rezişti tentaţiei de a te juca cu pisica în timp ce decorezi bradul de Crăciun şi, după ce bradul e decorat, să pui nişte coji de portocală, mirosul de citrice fiind -teoretic- respingător pentru feline.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL