Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bogdan Olteanu ar fi recunoscut întâlnirile cu Vântu. A dat declaraţii de 20 de pagini la DNA

Saturday, 06 August 2016, 10:16 Sursă: REALITATEA TV

În faţa procurorilor, a dat cărţile pe faţă. Audiat la DNA, Bogdan Olteanu ar fi recunoscut că s-a întâlnit de cinci ori cu Sorin Ovidiu Vîntu, dar şi cu Călin Popescu Tăriceanu, pentru a vorbi despre numirea guvernatorului Deltei Dunarii. Interceptările îl bagă şi mai mult la apă pe Bogdan Olteanu. Într-o discuţie, viceguvernatorul BNR şi-ar fi exprimat speranţa că faptele sale s-au prescris.

Reamintim că Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să îl plaseze pe viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, în arest la domiciliu. Potrivit avocatului acestuia, Olteanu a primit vestea cu bucurie, însă a contestat măsura preventivă.

"O decizie pe care doamna președinte a considerat-o corectă. Se va comunica această încheiere Parchetului. Am și contestat-o deja, considerăm că măsura maximă preventivă, raportat la ce este în dosar, este controlul judiciar. Olteanu a primit vestea cu bucurie. În situația în care ești reținut și primești o astfel de soluție nu ai cum să fii decât fericit. La expirarea ordonanței de reținere va fi plasat la domiciliu, în Snagov", a declarat avocatul lui Bogdan Olteanu.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a declarat că nu există probe la dosar care să susțină acuzația de cumpărare de trafic de influență și a anunțat că Olteanu va demisiona luni din funcția de viceguvernator al BNR.

"În mod cert, domnul Olteanu a negat absolut orice acuzație, în mod cert nu a primit nicio sumă de bani. Este de necontestat faptul că s-a întâlnit cu Sorin Ovidiu Vântu, la fel cum avea întâlniri cu toți factorii importanți din mass-media. Din punctul de vedere al apărării, nu există probe care să susțină acuzația de cumpărare de trafic de influență. Probele administrate se bazează doar pe declarațiile unor persoane care au fost condamnate în alte dosare. Aceste susțineri ar trebui privite cu mare reticiență de către organele de cercetare.

 Domnul Olteanu s-a dus în Deltă la Sorin Ovidiu Vântu pentru că se întâlnea cu dânsul la fel cum se întâlnea cu toți factorii importanți din mass-media. De ce s-a dus în Deltă? Pentru că Sorin Ovidiu Vântu era netransportabil. Un lucru este cert, Olteanu nu a solicitat niciodată și nu a primit vreo sumă de bani. Din punctul meu de vedere, măsura controlului judiciar ar fi exagerată, raportat la probele din dosar. Luni, Olteanu își va da demisia din postul de viceguvernator al BNR. Olteanu este consternat că i s-a întâmplat acest lucru. În locul său puta fi oricine altcineva, atâta timp cât sunt oameni care prin modalitatea denunțului încearcă să-și ușureze situația judiciară dintr-un dosar sau altul".

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), joi noapte, pentru că ar fi solicitat şi primit de la un om afaceri, în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, un milion de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, anunţă DNA.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL