Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bogdan Despescu, ANUNȚ despre controale în toată țara pentru respectarea regulilor anti-COVID. Ce se întâmplă cu terasele de pe Litoral

Friday, 03 July 2020, 10:59 Sursă: realitatea.net

 

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a anunţat, vineri dimineaţă, organizarea de acţiuni de control cu efective mărite în întreaga ţară, în special în zonele aglomerate ca centre comerticle, pieţe sau târguri, pentru a verifica respectarea măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei.

„Au fost stabilite mai multe măsuri: suplimentarea efectivelor şi forţelor care acţionează în teren pentru verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară; organizarea unor grupe de coordonare operativă la nivelul municipiului Bucureşti şi în judeţe, sub coordonarea prefecţilor su scopul de a analiza situaţia operativă şi direcționarea forţelor către zonele de risc”, a anunţat Bogdan Despescu, după o şedinţă cu premierul Ludovic Orban, la care au participat miniştri şi instituţiile cu rol de control în gestionarea epidemiei de coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu, au susţinut vineri declaraţii de presă, după o şedinţă la Palatul Victoria, în contextul crizei Covid-19.

Bogdan Despescu a anunțat că vor fi formate şi echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pomieri, reprezentanţi ai ITM, DSVSA, şi OPC pentru a realiza verificări operative în teren. O atenţie specială va fi acordată staţiunilor de pe litoral şi celor de la munte, a mai spus secretarul de stat în MAI.

„Am stabilit organizarea unor acţiuni cu efective mărite, în mai multe zone, zone aglomerate centre comerciale, pieţe, atât în zona urbană, cât şi rurală. De asemenea, acţionăm cu prioritate pe litoralul Mării Negre, în zonele turistice, zonele de munte şi vom aloca suficiente resurse (...) în ideea de a acoperi zona sfârşitului de săptămâna în special, când mulţi cetăţeni sunt acolo. Vom transmite un număr de  telefonTelverde”, a mai afirmat Despescu.

„Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vom luat toate măsurile necesare”, a precizat Bogdan Despescu.

Secretarul de stat a vorbit și despre măsuri concrete pentru Litoral dacă nu vor fi respectate regulile de distanţare.

Bogdan Despescu a spus că dacă nu se respectă măsurile de protecție la terasele de la mare „este o posibilitate reală” de a suspenda activitatea în acele locuri.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL