Berbeceanu: Încă de când am fost arestat şi deţinut ilegal am avut încredere deplină în DNA

Thursday, 20 March 2014, 09:26 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu s-a întors de la Bucureşti la Deva, în noaptea de miercuri spre joi, el nevrând să discute despre motivul pentru care a fost în Capitală, lăsând să se înţeleagă că are legătură cu dosarul DNA.

Comisarul-şef Traian Berbeceanu a fost aşteptat în faţa blocului unde locuieşte, la Deva, de mai mulţi jurnalişti, el spunându-le că şi-a pus încrederea în DNA şi a sperat că procurorii anticorupţie vor demonstra că este victima unei înscenări şi speră că odată aflat adevărul va fi repus în funcţie.

"Încă de când am fost arestat şi deţinut ilegal am avut încredere deplină în Direcţia Naţională Anticorupţie, aşa cum nu vă ascund că am încredere foarte mare în DIICOT pentru că am lucrat în mod direct sau indirect cu zeci de procurori DIICOT din ţară şi îi preţuiesc şi îi apreciez pentru profesionalismul lor. În dosarul DIICOT sunt inculpat şi sunt convins că se va face dreptate. În dosarul DNA am calitatea de martor. Sunt denunţător. Vreau să ştiţi că dosarul acela, spre supriza mea, era deja înregistrat şi era în lucru înainte de a ajunge eu la DNA pentru a denunţa faptele prezumtiv infracţionale pe care le-am sesizat", a afirmat Berbeceanu.

Fostul şef al BCCO Alba nu a comentat acţiunile DNA privindu-i pe procurorii Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean şi pe poliţistul Alin Munteanu.

În schimb, el a transmis că îşi doreşte să se întoarcă la BCCO Alba: "Îmi doresc categoric să mă întorc la vechiul loc de muncă. Este echipa mea şi doar acolo accept în sinea mea să îmi continui cariera de poliţist".

Traian Berbeceanu a mai spus că dosarul care i-a fost înscenat era menit să descurajeze şi alţi poliţişti care îşi fac meseria.

"Situaţia cumplită prin care am trecut eu a fost văzută de foarte mulţi colegi de-ai noştri tineri veniţi de pe băncile Academiei de Poliţie, de pe băncile şcolilor de agenţi de poliţie, colegi tineri şi fără experienţă care au fost bulversaţi şi poate nu au înţeles nimic din ceea ce s-a întâmplat. Situaţia mea a fost menită să îi descurajeze pe mulţi dintre poliţiştii care sunt în linia întâi, pe stradă, şi se confruntă cu infractori deosebit de periculoşi. În structurile Poliţiei Române sunt sute de profesionişti şi vreau pe această cale să îi rog să vorbească. Să încercăm împreună, cei cu experienţă, să redăm instituţiei Poliţiei Române demnitatea, încrederea şi forţa de care are nevoie", a adăugat Berbeceanu, care în prezent lucrează pe o funcţie de execuţie în cadrul Departamentului de Logistică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi de asemenea în 24 octombrie 2013.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri