Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avocatul Poporului declanșează o anchetă privind condițiile din închisori

Tuesday, 27 January 2015, 12:30 Sursă: REALITATEA.NET

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va realiza o anchetă în întreg sistemul penitenciar din România. Ancheta se va desfăşura ca urmare a campaniei de presă privind situaţia din Penitenciarele româneşti, iniţiată de postul de televiziune Realitatea TV.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, "ancheta vizează condiţiile de detenţie din penitenciare, în raport cu respectarea drepturilor omului şi se va finaliza cu întocmirea unui Raport special al Avocatului Poporului cu privire la situaţia din Penitenciare, raport ce va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului".

"Avocatul Poporului, ca instituţie ce are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice, a întreprins demersuri privind situaţia din Penitenciare şi în anii anteriori. În anul 2014 Avocatul Poporului a realizat 65 de anchete în Penitenciare, s-au înregistrat 7 sesizări din oficiu şi au fost emise 7 recomandări, având ca obiect respectarea drepturilor persoanelor private de libertate, aspecte ce se regăsesc în Raportul anual de activitate al instituţiei ce va înaintat Parlamentului şi publicat pe site-ul instituţiei în data de 30 ianuarie 2015", se mai arată în comunicat.

Poveşti de groază din penitenciarele din România

Poveşti înfiorătoare din spatele gratiilor ajung, zilnic, pe adresa Realitatea TV. Zeci de deţinuţi şi rudele lor ne-au scris despre condiţiile de coşmar din penitenciare. Condamnaţii reclamă mizeria şi aglomeraţia şi spun că mâncarea este foarte proastă, iar apă caldă nu au mai primit de la Revelion.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, în emisiunea "Jocuri de putere", un fost deţinut a povestit că în Penitenciarul Brăila au fost încarceraţi şi deţinuţi infectaţi cu HIV.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL