Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Autoritățile europene discută despre o regulă privind prezența a două persoane în cabina de pilotaj

Friday, 27 March 2015, 15:34 Sursă: AGERPRES

"În prezent analizăm măsuri pe termen scurt", a declarat un oficial european, sub protecția anonimatului. "Discutăm despre numărul de persoane în cabina de pilotaj. Desfășurăm consultări privind oportunitatea și fezabilitatea" unei astfel de măsuri, a adăugat sursa citată.

Potrivit unor oficiali europeni, regula privind prezența obligatorie a două persoane în cabină se aplica aeronavelor care nu aveau o cameră de filmat pentru ca pilotul să poată vedea de la locul său cine se află la ușa de la cockpit — a doua persoană fiind cea care se putea ridica și verifica prin fereastra de observație.

Cerințele privind prezența a două persoane în cabină au fost folosite până acum în contextul măsurilor de prevenire a intruziunilor în cabină.

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviatică nu poate emite decât recomandări fără caracter obligatoriu pentru aspecte care nu sunt legate de capacitatea de zbor.

Pe de altă parte, autoritatea aeriană din Austria, Austro Control, a impus vineri prezența a doi membri ai echipajului în cabina de pilotaj pe parcursul întregului zbor, a anunțat Ministerul Transporturilor de la Viena, informează AFP.

Măsura intră 'imediat' in vigoare, a precizat o purtătoare de cuvânt, Andrea Heigl. "Vrem să fie adoptată o reglementare europeană cât mai curând posibil", a subliniat ea.

În practică, reglementare Austro Control nu vizează decât cele două companii austriece, Austrian Airlines și Flyniki, filiale ale grupurilor germane Lufthansa și, respectiv, Air Berlin.

Mai multe companii europene, dar și din alte țări, cum ar fi Canada, au anunțat joi și vineri introducerea unei astfel de măsuri. Federația germană a sectorului aerian (BDL) a informat de asemenea că vrea să impună această regulă în viitor.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL