Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Austria începe testarea în masă a populației în decembrie. Planul Guvernului din Viena

Friday, 20 November 2020, 16:41 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Câteva minute de testare pot preveni mai multe săptămâni de carantină pentru întreaga ţară. Vom putea identifica rapid un număr mare de persoane contaminate şi vom putea să rupem lanţul infectărilor”, a declarat Kurz, citat de Agerpres.

Guvernul a anunțat că a achiziționat șapte milioane de teste antigen, care permit aflarea rezultatului în câteva minute.

În prima etapă, care va avea loc pe 5 și 6 decembrie, după încheierea celei de-a doua etape a carantinei, vor fi testați profesorii și educatorii. Ulterior vor fi testați ofițerii de poliție, după care va urma faza de testare voluntară a populației.

Cancelarul Austriei a fost criticat în repetate rânduri pentru modul în care a gestionat pandemia. Șefului guvernului i s-a reproșat că a luat prea târziu măsurile stricte pentru combaterea epidemiei. Măsurile au intrat în vigoare la începutul lunii, însă nu au reuşit să încetinească propagarea virusului.

Bilanțul epidemiei din Austria, țară cu o populație de 8,9 milioane de locuitori, depășește 235.350 de cazuri de Covid-19 și 1.829 de decese. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.668 de noi infectări și 108 decese. Din numărul total al pacienților, 687 sunt la Terapie Intensivă. Medicii au avertizat că numărul paturilor ocupate se apropie de capacitatea maximă.

Austria a decis testarea în masă a populației după succesul anunțat de Slovacia. În două weekenduri, la finalul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, au fost testați aproximativ 3,6 milioane de locuitori cu vârste între 10 şi 65 de ani. Testele rapide au descoperit zeci de mii de persoane asimptomatice. Cu o populației de aproximativ 5,5 milioane de locuitori, Slovacia a înregistrat vineri un bilanț de 93.396 de cazuri de Covid-19 și 614 decese. Față de ziua precedentă au fost raportate 1.818 noi infectări și 35 de decese.  

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL