Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un fost premier și un fost vicepremier, audiați la Tribunalul București

Tuesday, 28 July 2020, 12:55 Sursă: Realitatea.net

Emil Boc, primar al orașului Cluj și, totodată, fost premier al României, va fi audiat, astăzi, prin videoconferinta, în calitate de martor, în dosarul în care afacerista Vanessa Youness, prietena fostului șef al Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), Gelu Oltean, este acuzată de trafic de influență. 

Potrivit procurorilor anticorupție, Youness ar fi primit un milion de euro de la un om de afaceri, după ce a promis că va interveni pe lângă un demnitar pentru aprobarea unor documente legate de licente IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educației Naționale (MEC) în școli. Până în prezent, procesul a fost suspendat ca urmare a măsurilor restrictive generate de pandemia de coronavirus.

De cealată parte, fostul vicepremier Vasile Dîncu urmează să fie și el audiat, astăzi, tot în calitate de martor în celebrul dosar Belina, în care procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi propunerea iniţială a PSD pentru funcţia de premier al României.

Anchetatorii acuză că părți din Insula Belina și brațul Pavel ar fi fost trecute ilegal din propritatea statului în cea a Consiliului Județean Teleorman pentru ca, mai apoi, să ajunga sub controlul controversatei companii Tel Drum, în spatele căreia s-ar afla chiar fostul lider al PSD, Liviu Dragnea.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL