Au refuzat ca fetiţa bolnavă de cancer să mai fie tratată. Ce a urmat? Decizia este definitivă

Friday, 08 December 2017, 17:35 Sursă: REALITATEA.NET

O fetiţă de 8 ani, din Iaşi, diagnosticată cu cancer la rinichi va fi tratată la Timişoara, după ce instanţa a decis, vineri, să dea câştig de cauză reprezentanţilor Protecţiei Copilului, care au cerut, prin ordonanţă preşedinţială, obligarea părinţilor să accepte tratamentul medical.

Adaugă părerea ta

Soarta Petronelei, copila de 8 ani din Iaşi, diagnosticată cu cancer, a fost decisă de instanţă, după ce părinţii refuzau să ducă fata la tratament pentru că nu aveau încredere în medici.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au cerut, prin ordonanţă preşedinţială, ca părinţii să fie obligaţi să o ducă pe Petronela la doctor, iar instanţa a admis, vineri, cererea.

”Admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, reprezentată de Florin Ion în calitate de director general, în contradictoriu cu pârâţii Nedelcu Maria, şi Nedelcu Petru. Obligă pârâţii la internarea copilului Nedelcu Bianca Petronela, fiica lui Petru şi Maria, născută la data de 23.03.2009, într-o unitate medicală de specialitate în vederea continuării investigaţiilor şi a tratamentului de specialitate”, se arată în decizia Judecătoriei Răducăneni.

În urma acestei decizii, reprezentanţii DGASPC Iaşi au început discuţiile cu familia pentru ca fata de 8 ani să primească tratamentul necesar pentru a supravieţui bolii.

“Este emisă o sentinţă judecătorească de către Judecătoria Răducăneni care a început să fie pusă în aplicare, am obţinut acordul părinţilor cu privire la deplasarea către un spital de pediatrie, secţia oncologie din Timişoara, am colaborat şi cu serviciul de ambulanţă pentru a pune la dispoziţia fetei şi părinţilor un mijloc de transport specializat şi cu un medic şi urmează ca în cel mai scurt timp fetiţa împreună cu părinţii să se deplaseze către Timişoara”, a declarat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Medicii de la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara sunt pregătiţi să preia copilul pentru tratament.

“Am primit o scrisoare medicală în urmă cu patru zile, în care ni se cerea să facem noi transplantul de celule stem. Sigur că o să primim fetiţa, dar sunt tot felul de condiţii care trebuiesc îndeplinite, sunt nişte analize prealabile. Este mai complicat, dar acest lucru se evaluează cu copilul prezent”, a declarat, pentru Mediafax, medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Petronela a fost diagnosticată cu cancer la rinichi şi are metastaze pulmonare. În ultimii ani a fost operată de mai multe ori şi, deşi era programată pentru consult şi internare la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi în vara acestui an, părinţii au refuzat să o mai aducă la unitatea medicală. Aceştia au susţinut că nu mai au încredere în doctori şi nu doresc ca fiica lor să mai primească tratament. Ultima dată când a fost consultată de medici de pe secţia de oncologie a fost în luna iulie.