Atenţie! Români păcăliţi cu credite online. Cum funcţiona schema infractorilor

Friday, 09 December 2016, 10:14 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Oferta împrumuturilor rapide este prezentată într-o română stâlcită de reprezentanții firmei din Oradea, care funcționează într-un apartament, scrie ebihoreanul.ro.

Zeci de oameni, păcăliți cu credite online. Cum funcționa schema

Ca să obțină credite online chiar și de 200.000 de lei, oamenilor li se cereau bani pentru întocmirea, analizarea dosarului și o taxă de administrare, adică aproape 4 la sută din valoarea creditului solicitat.

„Societatea nici nu avea de gând să le ofere. Părţile vătămate erau induse în eroare cu ajutorul unui site și prin comunicări telefonice, mail sau chat, fără să discute faţă în faţă cu reprezentantul societăţii şi fără să existe deschis vreun birou de credite”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Cristian Butaci, pentru sursa citată.  

Firma patronată de un cetățean maghiar din localitatea Gyula, Ungaria, lua banii, dar nu oferea în schimb niciun credit. Rab Richard este acum de negăsit.

Cel puțin 20 de oameni , care au fost păcăliți cu astfel de credite online, au reclamat schema frauduloasă.

„Se pare că eu am luat o țeapă de la acestă firmă, am aproape două luni de când trebuia să îmi vireze banii în cont. Am făcut reclamaţie către ANPC Bihor şi acum aştept, dar între timp am rămas fără vreo 6500 de lei”, se plânge unul dintre păbugiți.

Acum, Rab şi firma sa sunt anchetați pentru înşelăciune de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea şi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor.

Procurorii susțin că, în perioada iulie – noiembrie 2016, firma a promis credite în condiții avantajoase, fără a fi însă autorizată de Banca Națională a României să acorde împrumuturi bancare.

Culmea e că site-ul firmei este activ şi în prezent. Societatea are și o pagină de Facebook, însă la cele patru numere de telefon afișate nu mai răspunde nimeni.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL