Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Atenţie! Dacă vine cineva la uşă dumneavoastră în Sămbăta Morţilor şi vă spune că...

Saturday, 03 November 2018, 10:01 Sursă: REALITATEA.NET

Pe scurt, persoane îmbrăcate în haine închise la culoare, de doliu, merg la uşile bătrânilor cu produse alimentare pentru pomenirea unor morţi şi, în timp ce unul vorbeşte cu proprietarii, o altă persoană scotoceşte în dormitoare.

Infracţiunile sunt săvârşite de femei, dar cu complicitatea unor bărbaţi care le aşteaptă afară. Aceşti infractori mizează pe empatia victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni.

Modalitatea de comitere presupune pătrunderea în locuinţă şi distragerea atenţiei proprietarului, timp în care un complice sau mai mulţi scotocesc prin casă. Infractorii îi îmbie pe bătrânii care le deschid uşa cu produse ieftine, pungi de făină, mălai, zahăr, ori obiecte de igienă, cumpărate cu cel mult 30 de lei, însă au posibilitatea de a pleca cu valori mult mai mari. În timpul discuţiei cu proprietarul una dintre cele două hoaţe cere voie să meargă la toaletă.

Cea rămasă cu victima, distrage atenţia arătând ce are în sacoşă sau printr-o poveste impresionantă cu privire la moartea celui pentru care dă pomana, pentru a-i permite complicei sale să acţioneze nestingherită în casă.

Infractorii cunosc locurile în care familiile de bătrâni îşi ţin de obicei banii din pensii ori obiectele de valoare, cum ar fi şifonierele sau serarele şi acţionează cu rapiditate. Nu depăşesc timpul alocat unei pretinse vizite la toaletă. În scurt timp încheie discuţia cu proprietarii şi dispar. În afară de bani, hoţii mai sustrag bijuterii sau obiecte de valoare care pot fi ascunse uşor în buzunare sau sub haine.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL