Firea vrea să introducă o taxă de mediu pentru mașinile din Capitală. "Au venit toate rablele"

Monday, 23 October 2017, 13:25 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Întrebată despre rezolvarea problemelor din traficul bucureștean, Gabriela Firea a spus că, dacă bucureștenii sunt de acord, "vom introduce această taxă, pentru că vom ajunge ca în Bucureşti să nu mai putem circula":

"O să-i întrebăm pe bucureşteni dacă doresc să se introducă o taxă de mediu. Dacă ei sunt de acord, o vom introduce această taxă, pentru că vom ajunge ca în Bucureşti să nu mai putem circula. Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală. Nu avem cum să continuăm aşa", a declarat Gabriela Firea la Adevarul Live.

Legat de celelalte soluții pentru fluidizarea traficului în Capitală, Firea a precizat: "Nu trebuie să invetăm apa caldă, ci trebuie să preluăm modele de succes din Europa. Parcul auto al RATB trebuie să se înnoiască. Cetăţenii se sufocă în unele autobuze fără aer condiţionat. Acele maşini trebuie să dispară. Organizăm licitaţia de 400 de autobuze euro 6. De asemenea, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice. În cel mai scurt timp voim avea autobuze noi."

Și alte capitale europene au introdus taxe de mediu pentru a stopa gradul de poluare produs de mașinile vechi. Londra va introduce, luni, o taxă pentru cele mai vechi şi mai poluante autovehicule, în încercarea de a îmbunătăţi calitatea aerului în capitala Marii Britanii, a declarat primarul Londrei, Sadiq Khan, informează Reuters.

Denumită T-charge, taxa zilnică de 10 lire sterline se va aplica tuturor vehiculelor cu motor pe benzină şi motorină înmatriculate înainte de 2006 şi care nu îndeplinesc normele 'Euro 4'.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE