Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ATENȚIE: Ai bășicuțe de la arsurile solare? Este INTERZIS să faci asta

Saturday, 23 July 2016, 15:44 Sursă: REALITATEA.NET

Chiar dacă aparent sunt inofensive, daca nu sunt tratate corespunzător, acestea te pot afecta. Iată ce trebuie să faci în cazul în care ai astfel de bășici cu lichid.

În prima zi

Când pielea frige, este recomandat să pui cât mai multe comprese cu apă rece sau chiar să faci un duș cu apă cât mai rece. Pentru durere poți lua pastile care conțin ibuprofen sau aspirină, care vor combate inflamația și te vor ajuta să suporți mai ușor usturimea. Bea cât mai multă apă pentru a te hidrata, aplică creme hidratante, dar nu grase, loțiuni cu aloe vera sau creme cu hidrocortizon, care ajută pielea să se regenereze mai repede.

Când apar bășicuțele

Dacă arsura este severă, apariția bășicuțelor este inevitabilă. Însă, de cum au apărut ține-ți mâinile cât mai departe de ele și în nici într-un caz nu le sparge sau descoji pielea. Stratul de dedesubt nu este refăcut, se va înroși, te va ustura și riști să se inflameze. Aplică în continuare creme hidratante, pe bază de apă, nu de uleiuri. Dacă bășicuțele s-au spart de la sine, aplică din când în când o cremă antibacteriană, care va proteja pielea de inflamații. În nici într-un caz nu aplica unturi de corp, chiar dacă ele au proprietăți hidratante. Arsurile solare se vindecă de la sine în câteva zile, atât timp cât respecți aceste reguli. De asemenea, poartă haine cât mai largi și din materiale textile naturale, cum este bumbacul sau inul, potrivit clickpentrufemei.ro.

Remedii naturale care te scapa de bășici

Pentru a grăbi vindecarea arsurii, poți pune compese cu miere și oțet sau miere și turmeric. Acestea au proprietăți antiseptice și hidratante. Fie le amesteci cu puțină apă, fie aplici mierea direct pe piele și o lași să acționeze 15-20 de minute, înainte să o îndepărtezi cu apă rece.

Când este cazul să mergi la doctor

Dacă usturimea nu cedează în câteva zile și simptomele se intensifică, fiind însoțite de febră, stare de greață și amețeală, este cazul să ceri sfatul unui medic specialist. Tot la el trebuie să apelezi dacă bășicuțele acoperă o mare parte din corp și nu doar o zonă restrânsă.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL