Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șase fructe și legume pe care nu le mâncăm corect. Cele mai sănătoase părți le aruncăm

Friday, 24 August 2018, 09:44 Sursă: REALITATEA.NET

  1. Coaja merelor

Un antioxidant numit quercetină se găsește chiar în coaja mărului, oferind beneficii plămânilor şi creierului. Coaja de măr este, de asemenea, mai bogată în fibre decât pulpa fructului.

Cea mai mare greşeală pe care o faci în bucătărie. Tu unde ţii roşiile?

  1. Coaja portocalelor

Conform unui studiu din 2004, o substanţă din coaja portocalei sau a altor citrice poate avea efecte benefice asupra colesterolului, chiar mai puternice decât ale medicamentelor prescrise pentru asta. Compuşii din cojile citricelor, numiţi flavonoizi polimetoxilaţi, mai pot avea acţiune protectoare asupra inimii, ţinând inflamaţia şi bolile cardiace la distanţă, conform aceluiaşi studiu. Fii fără grijă, nu trebuie să-ţi înfigi dinţii în coaja de portocală, este de-ajuns să o razi peste felul de mâncare preferat, oferind un gust bun chiar şi salatei. Mare atenție însă! Să nu fie fructe stropite cu diverse substanțe. Urmăriți eticheta, acolo scrie dacă este indicată consumului coaja!

Ce se întâmplă în organism când mănânci FRUCTE pe stomacul gol

  1. Frunzele sfeclei

Deşi preferăm această plantă pentru rădăcinile ei frumos colorate şi dulci, ea a fost cultivată, la început, pentru frunzele. Frunze de sfeclă sunt o sursă importantă de fibre, de calciu, fier şi altele, plus vitamina A şi K. Gustul lor este jumătate de sfeclă, jumătate de nap.

  1. Coaja pepenelui

Pepenele roşu conţine un aminoacid numit L-citrulină care, se crede, îmbunătăţeşte performanţele atletice şi uşurează durerea musculară. Însă citrulina, care ajută şi la îndepărtarea nitrogenului din sânge, a fost descoperită şi în coaja pepenelui într-un studiu din 2003.

De ce nu trebuie să tai carnea şi legumele pe acelaşi tocător. E îngrozitor ce se poate întâmpla

  1. Frunzele napului

La fel ca napul, şi frunzele lui sunt o combinaţie de gust dulce şi iute. La fel ca frunzele sfeclei, şi cele ale napului sunt pline de vitamina A şi K, fiind şi o sursă excelentă de fibre, fier, potasiu şi multe altele.

  1. Coaja cartofului

Contrar reputaţiei lui îndoielnice, cartoful are multe să ne ofere. Mai precis, coaja lui este o bună sursă de fibre. Coaja cartofului mai conţine şi vitamina B, C, fier, calciu şi potasiu.

Sursa: doctorulzilei.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL