Accidentul din Olt, soldat cu 19 victime: Mobilizare generală, după apelul disperat al medicilor

Wednesday, 10 July 2019, 08:01 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

UPDATE: Peste 100 de persoane donează sânge pentru victimele accidentului de la Priseaca

Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina a fost luat astăzi cu asalt de zeci de peroane care au venit să dea o mână de ajutor la salvarea victimelor accidentului de la Priseaca. Mobilizarea vine în urma apelului lansat de conducerea centrului, după ce întreaga rezervă de sânge a fost predată încă de ieri Spitalului Județean, scrie realitateadeolt.net.

În această dimineață, la înainte de ora 8.00, aproximativ 100 de persoane așteptau să doneze sânge pentru cele 14 victime ale accidentului ieri după-amiază. 2 dintre pacienți, dintre care o gravidă, sunt în stare gravă.

Accidentul de la Priseaca

Autoritățile au declanșat marți planul roșu de intervenție, în urma unui carambol. Un bărbat de 49 de ani din Scornicești, pasager în microbuz, a murit în urma impactului extrem de violent dintre un microbuz, trei autoturisme, un tir și o platformă care transporta autovehicule.

Alte două persoane, printre care și o gravidă, au suferit răni grave.

Conducerea Centrului de Transfuzii Olt, a transmis marți că e nevoie de sânge pentru salvarea victimelor accidentului de la Priseaca. 14 persoane au ajuns la Spitalul Slatina, două în stare gravă. Transfuziile sunt vitale pentru salvarea lor, notează Realitateadeolt.net.

Prietenii și cunoștințele victimelor, dar și directorul Centrului de Transfuzii Olt, Ramona Lesnic, îi roagă pe olteni să vină mâine să doneze pentru victimele accidentului.

„A avut loc un accident grav cu 15 victime pentru care am dat rezerva noastră de sânge spitalulului județean Slatina.
Va rugăm să veniți la centrul de sânge din Slatina, începând cu 8 dimineața, să donați sânge pentru răniți! Au mare nevoie de dumneavoastră! Mulțumesc! Distribuiți!”, este apelul disperat al șefei de la Transfuzii, care circulă și pe Facebook.

Cum s-a produs accidentul

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Craiova, este principalul vinovat pentru producerea accidentului rutier, notează Realitateadeolt.net.

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Olt, accidentul s-a petrecut după ce bărbatul în vârstă de 50 de ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, nu ar fi păstrat o distanță suficientă în mers față de autoturismul din fața sa, condus de un tânăr în vârstă de 28 ani, din Slatina, care era încadrat lângă axul drumului pentru a efectuare viraj la stânga, intrând în coliziune cu acesta și proiectându-l pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune frontală cu ansamblul de vehicule, condus de un alt bărbat de 48 de ani, din Pitești.

Ulterior, ansamblul de vehicule a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune laterală cu un microbuzul care circula din direcția Slatina- Pitești, condus de un tânăr în vârstă de 31 de ani, din judeţul Dolj.

De asemenea, un alt ansamblul de vehicule format din cap tractor și semiremorca, condus de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Giurgiu, nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de un alt autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 44 ani, din București, intrând în coliziune faţă-spate cu acesta, după care a fost proiectat într-unul dintre vehiculele implicate în eveniment.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL