Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunțul lui Raed Arafat: Încă nu am trecut hopul! România NU trebuie să se relaxeze

Tuesday, 07 April 2020, 13:54 Sursă: realitatea.net

 

„Încă nu am trecut hopul. Noi inca ne pregatim, inca luam masuri, inca suntem in lupta cu acest virus Incercam sa mentinem situatia intr-o evolutie cat mai controlata (...) Dar acest lucru nu poate fi realizat anuland sau oprind starea de urgenta. Rolul nu este numai al statului. Rolul major îl are și populația. Daca intelege masurile, indiferent cat de greu le suporta, sunt in interesul lor, in interesul comunitatii. Populatia intelege. In afara unor exceptii, foarte mare parte din populatie a inteles. (...) Cu certitudine, luna care vine (mai - n.red.) este o lună foarte importantă. Este posibil să ne confruntăm cu situații mai serioase decât situațiile cu care ne-am confruntat până acum. Pe linie medicală, bineînțeles, adică mai mare număr de cazuri, mai mare număr de cazuri care necesită internare și așa mai departe. Este o posibilitate să ne confruntăm cu acest lucru. O să vedem cum evoluează”, a declarat marți secretarul de stat in Ministerul de Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență la RFI

În același timp, Raed Arafat spune că în timpul prelungirii stării de urgență nu este nevoie de luarea altor măsuri suplimentare din punct de vedere sanitar decât cele de până acum.

„La acest moment nu trebuie luate alte masuri, mai ales din pucntul de vedere al restrictiei, dar fiind in dinamica oricand se pot schimba”, a menționat Arafat.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL