Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunţ de ultimă oră despre Pilonul II de pensii private. A fost publicat în Monitorul Oficial

Friday, 17 November 2017, 12:41 Sursă: REALITATEA.NET

Din 2018, partea din contribuția la pensie care merge către fondurile private (Pilonul II) va fi mai mică decât în prezent, ceea ce înseamnă că mai mulți bani vor ajunge la bugetul de stat.

Este o măsură adoptată recent de Executiv și care se regăsește în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative. Ordonanța s-a publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 902 din 16 noiembrie 2017, deci, modificarea cotei este deja oficializată și se va aplica din ianuarie 2018, notează avocatnet.ro.

Mișcarea vine în contextul în care, de la anul, nu doar că vom asista la o schimbare majoră a sistemului contribuțiilor sociale, unde salariatul va suporta din salariul brut cotele întregi ale contribuțiilor la pensii și sănătate, dar vom avea parte și de o creștere ușoară a punctului de pensie și a pensiei minime garantate.

Măsura presupune ca, față de 5,1%, doar 3,75% din contribuția la pensie plătită de salariat din venitul său să meargă la Pilonul II de pensii private obligatorii. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL