Concedieri masive în ministere și instituții publice. Restructurarea, în noul buget

Saturday, 07 December 2019, 16:12 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Realitatea.NET

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, sâmbătă, că vor avea loc reduceri de personal la ministere şi instituţii publice. Restructurarea va fi cuprinsă în noul buget pentru anul 2020, a mai precizat Turcan într-un interviu televizat. Pe lângă „disponibilizarea” unor bugetari, Guvernul are în plan să înghețe salariile pentru demnitari și alegeri grele pentru bugetari: salariul sau pensia, una din două, nu cumularea lor.

 

Raluca Turcan a dat ca exemplu Ministerul Dezvoltării Regionale, unde vor avea loc mai multe reduceri de personal, însă la fiecare minister, ministrul de resort va veni cu propria sa schemă de reduceri de personal.

„Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune: acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem”, a precizat Turcan într-un interviu la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

Întrebată până când vor fi efectuate restructurările din ministere şi instituţii, Raluca Turcan a spus că este un proces care va dura o perioadă mai lungă, însă noul buget va fi gândit pe structurile cu personal restructurat.

Bugetele vor fi făcute pe structurile flexibilizate, nu până la capăt, pentru că, evident, această flexibilizare care începe la nivel naţional trebuie să meargă şi în teritoriu. Este un proces care mai durează, dar la nivelul ministerelor şi instituţiilor publice centrale, da, cred că bugetul va fi calat pe varianta flexibilizată”, a mai spus Turcan.

„Vreau ca instituţiile să înceapă să servească cetăţeanul şi să nu mai fie un clişeu pe care să îl aducă politicenii când se schimbă la guvernare. Aş vrea să văd şi eu la Guvern, dacă apare o problemă, se caută rezolvare, nu se caută vinovaţi, nu se caută ţapi ispăşitori. E important să vezi şi unde a fost problema, dar paradigma se schimbă, trebuie să fii acolo să-i ajuţi pe oameni”, a precizat Raluca Turcan, în același interviu.

Guvernul Orban are un plan pentru reducerea cheltuielilor pe anul viitor, pentru a se încadra în deficitul de aproximativ 3,5%. Surse guvernamentale au declarat, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, că una dintre măsuri este înghețarea salariilor demnitarilor pe anul 2020. S-ar economisi în acest fel aproape 1 miliard. Iar bugetarii nu vor mai putea cumula şi pensia, şi salariul. Ei vor fi obligați să aleagă. Din 2020, bugetarii care au și pensie vor fi nevoiţi să aleagă: fie pensia, fie salariul de la stat.

Planul de reducere a cheltuielior cuprinde mai multe puncte. Surse guvernamentale au dezvăluit, pentru Realitatea PLUS, două dintre măsurile care ar putea aduce cei mai mulţi bani la buget. Prima dintre ele ar presupune ca salariile demnitarilor să nu crească în 2020, o dată cu creşterea salariului minim, ci să rămână la nivelul din 2019.

Cum reduce Guvernul cheltuielile. SURSE: Salariile demnitarilor vor fi ÎNGHEȚATE, în 2020!

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-07 16:30:25
Bracon Ioan

Mai întâi să se anunțe deficit de forță de muncă în alte sectoare de activitate, apoi să se ajungă la concendieri, asta înseamnă un noou început bun.

2019-12-07 16:48:00
Gheorghe si Ion asupriti de straini

Gheorghe Piperea : „Cine sunt acesti neo-feudali? În Romania sunt 100 de companii care realizează mai mult de trei sferturi din PIB. Plusvaloarea realizată aici este puțin sau deloc impozitată. Chiar și taxele, impozitele și contribuțiile pe muncă sunt optimizate fiscal. Aproape nu există directori care să aibă rezidență fiscală în România. Majoritatea sarcinii fiscale este exportată în țările de sediu ale multinaționalelor sau de domiciliu al directorilor “expați”. De aici rezultă toate deficitele bugetare din ultimii 12 ani în care PIB-ul României s-a dublat. Ca să își păstreze câștigurile de cazino, și astea aproape neimpozitate, precum și privilegiile pe care li le pun la picioare autoritățile de stânga-dreapta, acești 100 plătesc, conform celor de mai sus. Dar acești 100 mai au un mare avantaj – legiuitorul le oferă legi, partidele, președintele, instanțele și CCR îi „apăra” de legi favorabile consumatorilor, menite a reduce povara datoriilor și inegalitățile economice, iar organele represive le elimină treptat concurenții și criticii, prin dosare și urmărire informativă conformă cu protocoalele secrete (ignorate de MCV – ul vieții) și, în același timp, îi omit sistematic de la cercetarea penala pentru dare de mită și trafic de influență. Pentru serviciile secrete române, interesul național este interesul celor 100. Nu educația, sănătatea, securitatea energetică, infrastructura critică și viitorul acestei nații, ci interesul celor 100. Acestia sunt neo-feudalii! Cu aceste teme voi organiza o masa rotundă, în data de 23 ianuarie 2020” La masa rotunda sa fie invitat si Liviu Dragnea, sa explice alogenilor, tradatorilor si vanzatorilor de neam, pentru ce este el in inchisoare !

2019-12-07 17:04:04
A mers nesimțirea prea departe

O data minti statul ca munca ta e stresanta si sa ti dea pensie de varsta dacă se poate cat mai mica iar dupa aceea brusc întinerești și Îți arati mușchii reangajandu te tot la stat.Ar trebui confiscate averile la pacalicii ăstia.

2019-12-07 17:21:41
Gheorghe si Ioan asupriti de ciocoimea rosie !!!?

Gheorghe si Ion ar lucra la intreprinderile si fermele romanesti daca ciocoimea rosie analfabeta si sabotoare nu le-ar fi vindut tuturor pretenarilor sa fie puse gaj la banci ! Gheorghe si Ion ar produce autobuze si tramvaie, rosii si usturoi, ar produce mobilier in loc ca ciocoimea sa vinda lemn brut, ar exploata aur si cupru daca ciocoimea nu ar fi parazitat totul. In lipsa de LOCURI DE MUNCA in intreprinderi private reale romanesti Ghorghe si Ion sint obligati sa munceasca sau sa cerseasca in spania, italia, ..., daca nu gasesc nimic pe la nici o multinationala !!! Ciocoimea analfabeta, parvenita si corupta da vina pe cei care au mai investit ceva in tara in locul lor care au transferat sume imense in strainatate ...

2019-12-07 17:22:32
Aprobati schemele in parlament ,altfele nu vă cred

Mai face si lucruri bune guvernul Orban.Numai să nu fie o cacialma,dau afară de-ai lor să vină ai nostrii.Deaia schemele trebuie sa fis aprobate de parlament.PSD era cu munca si răsplata ,muncă puțină,răsplata cât cuprinde.

2019-12-07 17:23:59
Costel

O nouă tranșă de romăni pentru migrație dați afară din țară de guvernul Orban.

2019-12-07 17:37:30
Sprint

Costele, astia dati afara migreaza in rusia SI Coreea de Nord. Sunt analfabeti lui dragnea si dancila. Mai mult, unii vor infunda si puscariile, Tovarase costel

2019-12-07 18:03:24
Radu Brener

Asta-i mafia PNL adusă la guvernare pe ușa din spate a Parlamentului la dorința dictatorului Johanis.

2019-12-07 18:59:48
Agentul Petrov

Totul ar fi excelent daca s-ar da afara parte din taietorii de frunze si cocotele brunete adusi de pulifricieni care impaneaza conducerile tuturor institutiilor de stat. In 30 de ani in majoritatea institutiilor se lucreaza ca pe vremea lui ceasca pentru ca lipseste digitalizarea centralizata si datorita analfabetismului functional al multor angajati ! Nu stie stinga ce face dreapta, e debandada organizata si premeditata !!!

2019-12-07 20:19:35
Paine si circ in Romanica

Din cauza asta PSD castiga alegerile frecvent iar PNL pierde.

2019-12-08 15:13:10
Andrei

APIA Dolj, pe langa cei 3 directori s-a angajat o “managera publica” extra organigrama - secretara de lux, 100 mil pe luna salariu

2019-12-08 15:44:34
Kristian

1. Cumul pensie-salariu: o să fie excepții de la lege, iar măsura o să fie pur ,,populistă"; de ex. domnii/doamnele judecători de la CCR au spus in 2010 că ,,ei" pot cumula deoarece ,,mandatul lor e stabilit prin Constituție", o aberație juridică, dar așa a fost și o să mai fie, deci nu suntem toți egali în fața legii. 2. Disponibilizări: sunt instituții în care lucrează familii in integralitate: tata, mama si fiica, iar mama/ este in funcție de conducere, iar cei care au examinat fii/fiicele, sunt in subordinea acestora😎😎😎!!! O să plece cei fără pile !

Alte articole din: POLITICĂ