Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunț SURPRIZĂ. Ce se întâmplă cu vremea începând de mâine

Tuesday, 14 November 2017, 08:40 Sursă: REALITATEA.NET

Marți temperatura aerului va fi în scădere, mai accentuat nord-estul țării, însă chiar si asa valorile termice vor fi apropiate de cele normale, chiar peste acestea în partea de sud a ţării, arată meteorologii Realitatea TV. Maximele se vor încadra între 5...6 grade în nordul Moldovei și 17...18 grade în Lunca Dunării.

Ca aspect, vremea va fi predominant închisă. Temporar vor fi ploi slabe sau burniță, local în vest, sud-vest și centru și izolat în rest. În Carpații Orientali, mai ales la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla în general moderat în estul, sud-estul, dar trecător și în vestul extrem al țării. Dimineața pe arii restrânse, în zonele joase va fi ceață

În Capitală, deși temperatura aerului va fi în scădere față de ieri, vremea va fi tot caldă pentru această dată. În jur de 8 grade dimineaţa şi 13-15 grade la amiază. În prima parte a zilei cerul va fi variabil, dar se va semnala ceață, apoi înnorările se vor accentua, iar vântul se va intensifica ușor.

Miercuri vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 4-5 grade in nordul Moldovei și 11-12 grade in sudul Olteniei si pe litoral.

Pe arii restrânse în sud-vestul teritoriului și cu totul izolat în sud și centru vor fi ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla în general slab, exceptând regiunile din sud și sud-est, unde va sufla moderat.

În Capitală, vremea va fi închisă si se va mai raci. 6-8 grade dimineata si o temperatura maxima de 8...9 grade. Temporar, vântul va sufla moderat.

Joi în regiunile intracarpatice valorile termice diurne vor fi în creștere față de miercuri, astfel că vremea va deveni caldă, în timp ce în restul teritoriului va fi apropiată de normalul perioadei. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 6 grade la Suceava și 14 grade în Baia Mare.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente în sudul țării, unde pe arii restrânse, trecător, va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla slab și moderat. Mai ales în zonele joase din nord-vest și centru, dimineața va fi ceață.

În Bucureşti, înnorările vor persista și trecător vor fi condiții de burniță. Dimineata, 5-6 grade si la amiaza, in jur de 9 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză până în 26 NOIEMBRIE 2017.

BANAT

În prima zi de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. În următoarele două zile valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 7...8 grade, apoi, până în data de 20 noiembrie nu vor mai avea modificări semnificative, iar media lor va fi în jurul valorii de 10 gade. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că temperaturile maxime vor atinge, în medie, 8 grade la sfârșitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, iar media lor va fi de 8...9 grade la începutul intervalului de prognoză și 1 grad la finalul acestuia.

Trecător vor fi posibile ploi slabe, aproape zilnic.

CRIŞANA

Valorile termice diurne se vor situa, în prima zi, peste cele normale la această dată, iar media lor va fi de 16 grade. În data de 14 noiembrie se va răci accentuat, apoi, până în 20 noiembrie nu vor mai fi variații semnificative, iar media maximelor termice va fi de 9...11 grade. În zilele care vor urma, se va resimți o nouă scădere de temperatuă, astfel că în ultima zi de prognoză media maximelor termice va ajunge la 6...7 grade. Vor scădea și minimele termice, de la o medie de 8 grade în prima zi, până la 0 grade la finalul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 13 noiembrie și după data de 19 noiembrie.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor diurne va scădea de la 16 grade în prima zi, până la 8 grade în data de 15 noiembrie. În ziua următoare va crește cu 2 grade, apoi va reveni la 8 grade, nivel la care se va menține și în următoarele 3 zile. Între 21 și 26 noiembrie se va resimți o nouă scădere a valorilor termice, cu aproximativ 2 grade. Temperaturile minime vor fi și ele în scădere, media lor va fi pozitivă până în jurul datei de 18 noiembrie, apoi va coborî sub pragul înghețului, iar în ultimele două zile va atinge -2 grade.

Pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe aproape în fiecare zi.

MARAMUREŞ

În prima zi de prognoză vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a valorilor maxime de temperatură de 14...15 grade, iar a minimelor de 6 grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel că în ultimele zile de prognoză maximele termice vor fi în medie de 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Local vor fi ploi slabe, trecătoare, mai ales în primele două zile ale intervalului și după data de 19 noiembrie.

MOLDOVA

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la începutul primei săptămâni, apoi se va răci semnificativ, media temperaturilor maxime coborând spre 8 grade în data de 14 noiembrie. Apoi va continua să se răcească ușor. Temperaturile minime vor crește de la o medie de 4 grade în prima zi a intervalului, până la 6...7 grade în data de 14 noiembrie, apoi vor scădea, astfel că în 19 noiembrie media lor va fi în jurul valorii de -1 grad. Între 20 și 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 0...1 grad, apoi va scădea din nou, iar la sfârșitul intervalului va reveni la -1 grad.

Pe spații mici va ploua slab, mai ales după data de 20 noiembrie.

DOBROGEA

Media temperaturilor maxime va scădea semnificativ, de la 18 grade în 13 noiembrie, până la 8 grade în jurul datei de 18 noiembrie. În intervalul imediat următor, valorile medii diurne vor crește până în data de 21 noiembrie când media maximelor va fi de 11 grade. Apoi se va răci ușor. Media minimelor va scădea după data de 14 noiembrie, iar în 19 noiembrie va fi de 3...4 grade. În intervalul 20-26 noiembrie mediile temperaturii minime vor oscila ușor între 3 și 5 grade.

Probabilitatea de ploaie slabă va fi în creștere după data de 15 noiembrie.

MUNTENIA

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în primele două zile, când media temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 18 grade, apoi se va răci accentuat, iar în zilele de 17 și de 18 noiembrie maximele vor atinge, în medie, doar 7 grade. În intervalul 19 - 21 noiembrie vremea se va încălzi ușor până la o medie a maximelor termice de 10 ...11 grade, iar între 22 și 26 noiembrie vor fi maxime de 7...9 grade. Minimele vor scădea treptat, de la o medie de 7...8 grade la începutul intervalului, până la 1 grad, în ultimele zile.

Probabilitatea mai mare de apariție a ploilor, slabe, va fi în zilele de 16 și de 17 noiembrie și după data de 20 noiembrie.

OLTENIA

În primele două zile ale intervalului vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. Între 15 și 18 noiembrie valorile de temperatură vor scădea spre 6...7 grade (mai accentuat în prima zi). Din 19 noiembrie și până la sfârșitul intervalului media temperaturilor maxime va oscila între 7 și 9 grade. Temperaturile minime vor scădea treptat, de la o medie de 7..8 grade în primele 3 zile, până la 1...2 grade în ultimele două zile.

Ploi slabe, în general pe arii restrânse, vor fi aproape în fiecare zi.

LA MUNTE

Atât temperaturile maxime, cât și cele minime, vor fi în scădere. Media maximelor va coborî de la 8...9 grade în primele două zile, până la 0...1 grad în a doua săptămână, iar a minimelor de la 1...2 grade, până la -5...-4 grade.

Trecător vor fi precipitații slabe aproape în fiecare zi, în primele zile predominant sub formă de ploaie, apoi mai ales lapoviță și ninsoare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL