Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Angajat al unei secții de detenție din județul Brăila, confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2. Este al doilea caz într-o săptămână

Friday, 31 July 2020, 22:29 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

"Un angajat al Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul reintegrare socială, cu purtarea echipamentului de protecţie. Amintim faptul că activităţile de reintegrare socială se realizează, în acest context epidemiologic, cu respectarea distanţei de siguranţă şi cu portul obligatoriu al echipamentului de protecţie, atât de către angajaţi, cât şi de către persoanele custodiate. Totodată, demersurile se realizează în grupuri restrânse şi au o durată diminuată", potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), făcut public, vineri, de AGERPRES.

Administraţia Centrului a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, ancheta epidemiologică fiind în curs.

La nivel administrativ, se menţine aplicarea măsurilor de prevenţie, inclusiv a monitorizării medicale a persoanelor internate, până la acest moment nefiind identificată simptomatologie specifică, a adăugat ANP.

Pe 24 iulie ANP anunţa că un angajat al Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL