Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anchetă la un mare spital privat din Bucureşti, un copil a murit după o operaţie banală

Monday, 22 October 2018, 12:21 Sursă: REALITATEA.NET

Un copil de un an și zece luni a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în spitalul Sanador din București, după ce a fost operat de hernie inghinală, potrivit Realitatea TV.

Părinții au povestit că problemele au apărut imediat după trezirea din anestezie: a început să se simtă rău. El a fost dus într-un salon care se află la o distanță de patru etaje de secția de terapie intensivă.

"Am tot sesizat că ceva nu este în regula, pe la 11 noaptea i s-a făcut rău, am mers în camera asistentei, copilul nu mai respira, a fost un haos, asistentele şi medicii nu ştiau de unde să ia instrumente, erau total nepregatiti şi incompetenţi," a povestit mama micuţului.  

Tot părinţii au fost cei care au sunat la 112, iar un echipaj SMURD a ajuns la spitalul privat în câteva minute. Din păcate, viaţa copilului nu a mai putut fi salvată, dar coşmarul prinţilor n-a luat sfârşit. Trupulu a rămas în morga spitalului până luni dimineaţă, niciun procuror n-a venit să preia cazul.

Tatăl copilului a anunțat luni că va depune o plângere penală la Parchet.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat pentru Realitatea TV, că la spitalul privat se fac verificări. "Îmi este greu sa comentez aceste cazuri, mereu mi-e greu când este vorba de copii. O echipă de control este la Sanador şi verifică anumite aspecte legate de decesul copilului. Spitalele private sunt o necesitate, dar trebui sa ne aplecăm asupra modului în care se respectă procedurile şi protocoalele, pentru că ele sunt finanţate din bani publici," a declarat Pintea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL