Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sportiv de 15 ani, decedat la Spitalul Județean din Botoșani. DOSAR PENAL pentru moarte suspectă

Tuesday, 02 May 2017, 14:39 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Cătălina Federciuc, a declarat, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii vor audia mai multe persoane pentru a stabili împrejurările în care adolescentul a murit şi care este cauza decesului.

"Se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului. Se aşteaptă rezultatul necropsiei. Vor fi audieri de martori. S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a declarat Federciuc.

Directorul medical al spitalului, Angela Țurcanu, susține că ancheta va începe imediat după ce, în urma necropsiei, medicii legiști vor prezenta concluziile cu privire la cauza decesului.

''Nu am primit încă raportul anatomo-patologic făcut de Medicina Legală. În acest caz se face necropsia și apoi o să avem și un punct de vedere'', a declarat, pentru Agerpres, Angela Țurcanu.

Cosmin Aluchenesei, campion național la lupte, categoria juniori, era legitimat la Clubul Sportiv Botoșani, iar săptămâna trecută a fost convocat la lotul național, care se antrena la Bacău.

Potrivit unor surse de la clubul sportiv menționat, joia trecută acesta a suferit o accidentare, iar la scurt timp a fost la un spital din Bacău. Medicii i-au dat niște calmante și l-au trimis acasă.

Ulterior, el s-a întors în familie la Botoșani, iar durerile i s-au acutizat. Sâmbătă seară, sportivul s-a prezentat la Centrul de Primiri Urgențe a Secției de pediatrie a Spitalul Județean de Urgență Mavromati, însă a primit asigurări că starea sa nu este gravă. Cu toate acestea, starea de sănătate a adolescentului s-a înrăutățit, iar luni dimineață acesta a încetat din viață, au mai precizat sursele menționate.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL