Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Amenzi uriașe după ce 200 de oameni s-au înghesuit într-o curte să citească rugăciuni anticoronavirus

Wednesday, 29 July 2020, 11:32 Sursă: Realitatea.net

Poliția s-a autosesizat după ce organizatorul a transmis o parte din eveniment pe Facebook. Valoarea amenzilor date depășește 52.000 de lei.

”După apariția imaginilor în spațiul public, polițiștii s-au autosesizat și au constat că, în curtea unui  bărbat de 27 de ani, din comuna Umbrărești, ar fi avut loc o întrunire cu caracter religios, la care ar fi participat mai mult de 200 de persoane. Întrucât s-a constatat încălcarea legislației în vigoare cu privire la interdicțiile de a organiza activități în spații deschise, polițiștii l-au sancționat pe organizatorul întrunirii cu o amendă de 15.000 de lei. Alți 15 participanți, identificați până la acest moment, au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 2.500 de lei fiecare”, a anunțat Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galați.

Polițiștii au transmis că vor continua cercetările pentru identificarea și sancționarea tuturor celorlalți participanți la întrunire.

La eveniment a fost prezent și primarul comunei, Paraschiv Stoica, care nu a purtat mască de protecție și nici nu a păstrat distanța fizică. Contactat telefonic, edilul nu a negat că a participat la eveniment și a susținut că cei prezenți ”nu stăteau apropiați, erau pe rânduri, la un metru distanță unii de alții, și erau în aer liber”, transmite viatalibera.ro

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL