Ambasadorul Iranului la București: SUA aveau nevoie de o „palmă”. Nu sunteți în pericol!

Friday, 10 January 2020, 19:39 Sursă: Ambasada Statului Islamic Iran la București

Autor: Realitatea.NET

Ambasadorul Iranului la București a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că România nu are de ce să se teamă chiar dacă are pe teritoriul său baze și facilități americane, atât timp cât SUA nu le folosește împotriva Iranului. Diplomatul iranian a mai spus, în premieră, că Iranul nu se înarmează nuclear, pentru că  Islamul nu permite iranienilor să dezvolte bombe nucleare. Despre atacul asupra bazelor americane din Irak, ambasadorul Iranului a spus că „SUA meritau o palmă” pentru a se întoarce la negocieri.

 

Tensiunile dintre Iran și Statele Unite s-au amplificat după ce armata americană l-a ucis vineri dimineaţă, pe 3 ianuarie 2020, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacție, Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra forțelor conduse de SUA în Irak, la primele ore ale dimineții de miercuri, 8 ianuarie, drept riposta iraniană asupra bazelor militare americane. În aceeași zi, la câteva ore distanță, un avion cu 176 de pasageri, în marea lor majoritate iranieni, s-a prăbușit la două minute după decolarea de pe aeroportul din Teheran. În ultimele zile, a fost lansată ipoteza doborârii avionului de către o rachetă iraniană, susținută de SUA, Marea Britanie și Canada, negată de Iran. Comisia Euroepană a anunțat vineri că nu deține dovezi care să ateste că avionul s-a prăbușit pentru că ar fi fot doborât de o rachetă iraniană. 

SUA aveau nevoie de o „PALMĂ” din partea Iranului

„Orice forță a SUA care a fost declarată de către autoritățile și legislația iraniană ca fiind teroristă, dacă va ataca interesele Iranului, atunci va fi atacată. (...) În a treia zi a Anului Nou creștin, domnul Trump, prin ordinul pe care l-a emis pentru forțele sale, a efectuat un act criminal și terorist împotriva unuia dintre cei mai importanți și îndrăgiți comandanți militari ai Republicii Islamice Iran. Noi, prin acest atac puternic cu rachete pe care l-am efectuat, l-am determinat domnul Trump să reconsidere situaţia. Să sperăm că va fi mai raţional în ceea ce priveşte lucrurile pe care le va spune şi le va face ”, a spus ambasadorul Iranului la Bucureşti, Morteza Abutalebi, într-o conferință de presă, susținută vineri.

Acesta a acuzat că SUA nu a respectat acordul nuclear când a ieșit din el și avea nevoie "de o palmă" din partea Iranului, "palmă" pe care nu o primise din al Doilea Război Mondial.

„Se pare că avea nevoie de o palmă din partea Iranului, pentru a se întoarce la masa negocierilor. Aveau nevie doar de aceasta palmă, pentru că altfel iranienii nu pierd în negocieri. De la al Doilea Război Mondial încoace, nimeni nu dăduse o asemenea palmă Statelor Unite. Şi sperăm că i-a durut suficient să redevină raţionali. Din ultimul discurs al preşedintelui Trump reiese că el s-a convins că nu mai poate să încerce să rezolve problemele de la nivel global prin mijloace militare. Acum, el s-a concentrat pe impunerea de sancţiuni economice pentru a rezolva chestiunile internaţionale”, a mai spus Morteza Abutalebi, ambasadorul Iranului în România, în ultima parte a conferinței de presă.

Iranul NU se înarmează nuclear. NU sunteţi în pericol! Islamul NU ne permite ARME NUCLEARE

Ambasadorul Morteza Abutalebi a susţinut vineri, într-o declaraţie în premieră, că Islamul nu permite iranienilor să dezvolte bombe nucleare.

Întrebat despre cum privește Teheranul situația scutului de la Deveselu și baza de la Mihail Kogălniceanu, ambasadorul iranian a asigurat România nu are de ce să se teamă, chiar dacă are pe teritoriul său baze și facilități americane, câtă vreme ele nu sunt folosite de Pentagon împotriva republicii islamice.

„Potrivit legilor iraniene, aprobate de Parlamentul iranian, forțele americane din Centcom sau Pentagon sau companiile afiliate lor, dacă întreprind orice acțiune teroristă, ar trebui să se aștepte la o ripostă iraniană. Eu nu cred că am spus faptul că părțile care sunt sprijinite logistic, financiar și celelalte aspecte pe care le-ați menționat dumneavoastră, ar apărea ca fiind declarate teroriste, doar pentru acest lucru, în legea aprobată de Parlamentul iranian”, a precizat ambasadorul.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-11 08:55:02
Moromete

Băi ce frumos vorbește ! Zici că-i Meleșcanu în 1989 . ”Islamul nu permite arme nucleare” ..asta a fost cea mai tare, dacă islamul permite minciuna e ok, am înțeles. Poate mai citește acest ..ambasador cate ceva despre Pakistan ..putere nucleară unde islamul este în floare. Iranul nu a fost în stare să învingă Irakul lui Sadam și vrea să sperie SUA ? Palmă ? Păi numai femeile dau palme !

2020-01-11 09:05:18
Moromete

A am uitat , trebuie stabilit cum stă treaba cu pericolul. Acum asta trebuia să știe și Dl Abutalebi dacă se mișcă prin „Grădina Maicii Domnului” . Pe șosele, cu mare noroc ajungi viu la destinație, de cum vine iarna se aud tradiționalele bubuituri de sfărșit de an sau de viață: explodează buteliile, dacă ajungi prin spitale ajungi vâlvătaie, dacă încerci o distracție în cluburi cu noroc ieși afumat dar cel mai sigur ieși scrum. De are fete e bine să le asigure transport că la autostop vor ajunge ..cenușă chiar dacă la 112 răspunde un vecin din orient pe nume Arafat. Iernile mai blânde reduc numărul bătrânilor care ajung ls Sf Petru..înghețați . Acum ce să zic, trecând peste aceste mici amănunte ..nu suntem în pericol.

Alte articole din: POLITICĂ