Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ambasada Olandei, despre cazul Borbely: Urmărim cu îngrijorare evoluțiile. Să se țină cont de MCV

Thursday, 12 March 2015, 18:49 Sursă: REALITATEA.NET

"Ambasada Olandei urmărește evoluțiile cu îngrijorare. Credem că toți oamenii sunt egali în fața legii", se arată în răspunsul, remis Mediafax, de către misiunea diplomatică.

Cu toate acestea, ambasada își exprimă încrederea că "România ia în considerare recomandările din rapoartele MCV, inclusiv chestiunea ridicării imunității, în cazul procedurilor penale".

După ce Camera Deputaților a respins, miercuri, cererea de încuviințare a urmăririi penale, în cazul fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, prima reacție a venit din partea Comisiei Europene. Un oficial al Comisiei Europene a precizat, miercuri seară, pentru Mediafax, referindu-se la decizia Camerei Deputaților, că Executivul de la Bruxelles va monitoriza îndeaproape evoluțiile.

"Politica noastră este de a nu comenta cazuri individuale, dar, desigur, vom monitoriza îndeaproape evoluțiile", a declarat oficialul CE.

Totodată, Ambasada SUA a reacționat, joi dimineața, precizând, la solicitarea Mediafax, că unul dintre principiile de bază ale democrației este ca toți oamenii sunt egali în fața legii.
"Unul dintre principiile de bază ale democrației este ca toți oamenii sunt egali în fața legii", a precizat Ambasada SUA, reamintind că nu comentează cazuri individuale.

Mai multe pe HotNews.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL