Alertă pe Aeroportul Henri Coandă, după ce un pasager a prezentat simptome de gripă

Saturday, 25 January 2020, 17:07 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Cristian Otopeanu

Un bărbat a ajuns la Bucureşti în această după-amiază, cu o cursă Ryanair care venea de la Tel Aviv. Bărbatul, care a fost în China acum câteva luni, a fost preluat de echipajele medicale de la Aeroportul Henri Coandă, fiind suspect de coronavirus, virusul ucigaș care face ravagii în lume.

Pasagerul s-a plâns că nu se simte bine, iar comandantul aeronavei a alarmat autorităţile sanitare din România şi personalul medical de pe Aeroportul Henri Coandă. 

Pasagerul a fost dus la Institutul Matei Balș. Ulterior, autoritățile au infirmat temerile.

Contactat de realitatea.net, Raed Arafat, Secretar de Stat în MAI, director al Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat: "Pasagerul a fost in China acum trei luni, aceasta este informatia pe care o am. Deci nu este cu coronavirus. Confirmati informatia cu cei de la ministerul Sanatatii".

"El a fost in China acum foarte mult timp. Daca ai acest virus, perioada de incubatie este de la 5 pana la 12 zile, atunci trebuie sa apara gripa respectiva. Daca a fost acum trei luni, atunci nu are nimic", a mai precizat Raed Arafat, într-o declarație acordată jurnalistului Cristian Otopeanu.

UPDATE |  Aproape 2000 de persoane au fost infectate cu coronavirus, iar 56 au murit în China, conform celui mai recent bilanţ.

Virusul, despre care se crede a a apărut în piaţa de fructe de mare din Wuhan, din centrul Chinei, unde marfa era vândută ilegal, s-a răspândit în oraşele chinezeşti, inclusiv în Beijing şi Shanghai, dar şi în SUA, Tailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada.

---------------------------------------------------

Noul coronavirus, care a apărut în China în luna decembrie, a infectat aproximativ 1.300 de persoane în China şi s-a răspândit în mai multe ţări, inclusiv în Franţa, Statele Unite şi Australia, ucigând peste 40 de persoane.

Maladia a apărut în decembrie, într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, oraş din centrul Chinei.

Președintele chinez Xi Jinping a recunoscut situația gravă în care se găsește țara sa din cauza epidemiei de pneumonie virală și a făcut apel la consolidarea autorităţii regimului comunist.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL