Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alertă la Piatra-Neamț după ce o fată de 15 ani a sunat la „112” și a spus că e răpită

Friday, 16 August 2019, 16:28 Sursă: REALITATEA.NET

Din informațiile Realitateadeneamt.net, toți polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Piatra-Neamț au fost alarmați și au intervenit pentru depistarea minorei, pe care au găsit-o la aproximativ o oră de la apel, în cartierul Văleni.

Reamintim că tragedia de la Caracal a dus la o situație neașteptată la nivel național, crescând numărul apelurilor la „112” și nu pentru că au fost mai multe urgențe, ci pentru că unele persoane au vrut să testeze cât de rapid se mișcă polițiștii.

În cazul de astăzi, de la Piatra-Neamț, fata a încercat să refacă filmul tragediei de la Caracal.

Potrivit surselor noastre, cât timp polițiștii au ținut legătura cu ea pentru a afla locația în care se află, fata le-ar fi declarat cam aceleași indicii pe care le-a spus la telefon Alexandra Măceșanu în cazul de la Caracal: că ar fi niște câini, niște tomberoane, a descris bunuri din curtea locuinței, culoarea gardului etc.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, astăzi, în jurul orei 11:00, polițiștii din Piatra-Neamț au fost sesizați de către o minoră în vârstă de 15 ani, din Piatra-Neamț, despre faptul că a fost răpită de persoane necunoscute, fără a furniza alte detalii cu privire la locul în care se află.

În urma discuțiilor purtate cu fata, polițiștii au reușit să identifice locul în care se afla minora iar din verificări a reieșit faptul că aspectele sesizate nu se confirmă, fiind vorba despre o alertă falsă.

Minora a fost sancționată contravențional cu suma de 500 de lei, conform OUG 54/2008. Și mama fetei a fost amendată conform legii 61/1991, republicată, pentru nesupravegherea minorului.

„Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de lipsire de libertate (n.r. – fapta sesizată de minoră) și inducerea în eroare a organelor judiciare.” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț, Georgiana Moșu.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL