Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Restricții COVID în localitățile din jurul Bucureștiului. Pe listă - Voluntari, Berceni, Chitila, Bragadiru

Wednesday, 07 October 2020, 11:33 Sursă: Realitatea.net, stirile

Prefectul de Ilfov a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost suspendată activitatea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de tipul restaurante şi cafenele, potrivit Agerpres.

“Sunt 13 localităţi: Berceni,Brăneşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Corbeanca, Dascălu, Domneşti, Mugurele, Otopeni, Popeşti-Leordeni şi Voluntari. Nu toate au aceeaşi incidenţă cumulată în ultimele 14 zile, este diferită, dar toate o au peste 1,5 la mie”, a afirmat prefectul, care a menţionat că situaţia în aceste localităţi va fi reevaluată după două săptămâni.

El a precizat că Ilfovul are o specificitate aparte, aflându-se lângă Bucureşti.

“O mare parte dintre cei care au buletin de Bucureşti locuiesc în Ilfov şi nu şi-au schimbat buletinele, de aceea şi raportările sunt făcute diferit şi trebuiesc lucrurile abordate în mod diferit pentru că o localitate deşi are trecut în documente un anumit număr de locuitori, în localitatea respectivă sunt mult mai multe persoane care dorm sau au locuinţele în zona respectivă”, a explicat Daniel Tudorel Zamfir.

El a mai afirmat că a devenit obligatorie purtarea măştii în apropierea şcolilor şi a unor instituţii publice.

“S-a luat măsura, ca şi la Bucureşti, în apropierea şcolilor, la mai puţin de 50 de metri distanţă de şcoli. Am luat în calcul nu doar şcolile, ci şi instituţiile publice, unde merg oamenii pentru a rezolva problemele şi se fac aglomerări. Trebuie să luăm măsuri suplimentare şi în preajma acestor instituţii”, a mai transmis prefectul judeţului Ilfov.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL