Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alertă de CORONAVIRUS! 43 de vârstnici INFECTAȚI la un cămin din Mogoșoaia/TOTAL: 128 de bolnavi COVID la cămine din Capitală și jud. Ilfov

Monday, 25 May 2020, 19:10 Sursă: realitatea.net

 

Un număr de 50 de persoane au fost infectate cu coronavirus la un cămin din Mogoșoaia. Cei mai mulți sunt vârstnici și numai șapte persoane fac parte din personalul medical, conform Direcției de Sănătate Publică.

„Am avut o persoană cu febră, testată pozitiv. Apoi am decis să testăm tot personalul și toți rezidenții. Rezultatele au venit în aceeași zi: 43 de pacienți plus personalul, cu excepția a trei infirmiere. Măsurile care s-au luat au fost acelea de decontaminare, urmând a fi în continuare decontaminat tot centrul cu un nebulizator special și cu soluții speciale pentru coronavirus”, a declarat avocatul Katia Cicală, reprezentantul Centrului, citată de EuropaFM.

Sursa infectării va fi stabilită în urma anchetei epidemiologice.

Tot luni a mai fost anunțat un alt focar de infecție COVID într-un cămin de bătrâni din sectorul 4 al Capitalei. Este vorba de 75 de oameni, angajați și rezidenți, care au fost depistați pozitiv, potrivit anunțului DSP.

Focar de infecție COVID-19, la un cămin de bătrâni din București, 78 de oameni infectați

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL