Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALEGERI LOCALE 2020. Votul cu URNA MOBILĂ în spitale. Cum votează persoanele izolate sau carantinate

Friday, 25 September 2020, 19:11 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

ALEGERI LOCALE 2020. Urna mobilă va putea fi dusă în spitalele COVID, la persoanele izolate și carantinate pentru COVID-19.

ALEGERI LOCALE 2020. Cum se folosește URNA MOBILĂ. Procedura pentru cei care nu pot merge la secția de votare

Echipa care transportă urna specială se va deplasa la unităţile sanitare COVID-19 şi la adresele persoanelor izolate şi carantinate numai după ce a asigurat exercitarea dreptului de vot de către ceilalţi alegători.

ALEGERI LOCALE 2020. Cum se folosește URNA MOBILĂ. Procedura pentru cei care nu pot merge la secția de votare

ALEGERI LOCALE 2020. Membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi personalul de pază care însoţesc urna specială trebuie să poarte mască şi mănuşi ce trebuie schimbate sau dezinfectate cu o soluţie dezinfectantă pe bază de alcool la părăsirea fiecărei incinte.

Aceştia nu vor intra în locuinţa în care se află alegătorul şi vor realiza toate formalităţile la intrarea în aceasta, asigurând o distanţă de minimum un metru faţă de alegător.

Alegătorul care votează prin intermediul urnei speciale şi celelalte persoane prezente în incintă vor purta obligatoriu mască.

ALEGERI LOCALE 2020. Persoana care votează îşi va dezinfecta mâinile înainte de preluarea buletinelor de vot şi a ştampilei cu menţiunea „Votat”, îşi va înlătura pentru scurt timp masca spre a fi identificat şi îşi va repoziţiona masca acoperind nasul şi gura.

Va semna în lista electorală utilizând ori de câte ori este posibil pixul personal.

ALEGERI LOCALE 2020. Cum se folosește URNA MOBILĂ. Procedura pentru cei care nu pot merge la secția de votare

ALEGERI LOCALE 2020. Ştampila cu menţiunea „Votat” şi, dacă este cazul, pixul utilizat de alegător se dezinfectează după votare de către unul dintre membrii echipei care transportă urna specială prin pulverizare/ ştergere cu soluţie dezinfectantă sau prin ştergere cu şerveţele/ lavete impregnate cu dezinfectant pe bază de alcool.

ALEGERI LOCALE 2020. În cazul persoanelor internate în unităţi sanitare, votul cu urna specială va fi asigurat cu implementarea măsurilor specifice. Echipamentul de protecţie pentru membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi personalul de pază care însoţesc urna specială va fi asigurat de către unitatea sanitară, în conformitate cu nivelul de echipare corespunzător secţiei respective. Toate materialele de protecţie utilizate vor fi introduse într-un sac dedicat.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL