Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALEGERI BRAZILIA: Dilma Rousseff a fost realeasă preşedintă a Braziliei

Monday, 27 October 2014, 08:04 Sursă: Mediafax

Preşedinta de stânga, care a candidat din partea Partidului Muncitorilor (PT), a obţinut victoria în alegerile prezidenţiale cu 51,45 la sută din voturi, faţă de 48,55 la sută pentru candidatul Partidului Social-Democrat (PSDB), potrivit rezultatului anunţat după numărarea a 98 la sută din buletinele de vot.

Imediat după anunţarea acestui rezultat, Dilma Rousseff le-a mulţumit brazilienilor pentru realegerea sa.

"Mulţumesc mult!", a scris preşedinta Braziliei pe contul său de Twitter.

Aceste alegeri au fost considerate un plebiscit în privinţa celor 12 ani de guvernare a PT, în timpul căreia gigantul emergent din America Latină a cunoscut profunde schimbări economice şi sociale.

În pofida unor provocări economice şi scandaluri de corupţie, brazilienii au optat cu o scurtă majoritate pentru continuarea ciclului iniţiat la fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010), un fost lider de sindicat rămas foarte popular în Brazilia.

În primul mandat, prima femeie preşedinte în cea mai mare ţară din America Latină a multiplicat programele sociale de care beneficiază un sfert dintre cele 202 milioane de brazilieni, ceea ce i-a adus o susţinere largă în păturile populare şi în regiunile sărace din nord-estul ţării sale.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL