Aglomeraţie pe drumurile spre munte şi pe Autostrada Soarelui. Traficul este îngreunat

Friday, 05 August 2016, 17:36, Sursă: REALITATEA.NET

Trafic aglomerat vineri după-amiază pe drumurile ce duc pe Valea Prahovei, la munte, dar și spre mare. Cum vremea se anunță extrem de caldă în următoarele două zile, iar hotelirii spun că gradul de ocupare al stațiunilor se apropie de sută la sută, și polițiștii vor scoate zeci de echipaje pe șosele. Autostrada Soarelui va fi monitorizată şi de la înălţime, dintr-un elicopter al Ministerului de Interne, relatează Realitatea TV.

Adaugă părerea ta

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza aglomerației, circulația rutieră pe DN1 Ploiești – Brașov se desfășoară îngreunat, vineri după-amiză, între localitățile prahovene Comarnic și Bușteni.

Mai mult, din cauza unui accident rutier, se circulă, pe un fir alternativ în ambele sensuri, la kilometrul 111(ieşire din Comarnic către Braşov).

Pentru a evita ambuteiajele, conducătorii auto sunt sfătuiți să utilizeze rute alternative. De la Ploiești se poate ajunge la Brașov și pe DN1A Vălenii de Munte – Cheia - Săcele.

De asemenea, în judeţul Constanţa, traficul rutier pe DN39 este intens. Se circulă mai îngreunat pe raza stațiunii Eforie Nord, pe sensul de mers Mangalia – Constanța, precum și la Agigea, în ambele sensuri. Capacitatea de circulație a DN39 este diminuată din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea, două dintre cele patru benzi ale podului fiind închise.

Pentru a ocoli zona podului în lucru de la Agigea (situat pe DN39), conducătorii auto care vin de pe autostrada A4, pot să folosească noul pod. Astfel, înainte de ieşirea de pe autostrada A4 în DN39, aceștia se pot încadra pe benzile din dreapta, care urcă pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 - Port Constanţa), apoi, la finalul autostrăzii, la intersecţia cu sens giratoriu, urmează prima ieşire, trec peste noul pod şi ies de pe DN39A în DN39, peste pasarelă, la Eforie-Nord.

În sens invers (dinspre Mangalia), la ieşirea din Eforie-Nord, se virează dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat înainte de pasarelă), prima intersecţie cu sens giratoriu se părăseşte la a doua ieşire, iar după traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră pe noul pod se părăseşte primul sens giratoriu la a doua ieşire, după care se intră pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39.

Totuşi, centrul INFOTRAFIC precizează că şi pe această rută ocolitoare pot apărea probleme de trafic, fiind folosită de autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone (deoarece pe vechiul pod există restricţie de tonaj) şi de către cele care circulă spre şi dinspre port.

Pe autostrada A2 București – Constanța, traficul rutier este intens, însă se desfășoară fără probleme deosebite de fluență.

Pentru a nu se forma coloane la stația de taxare de la Fetești, Brigada Rutieră aminteşte conducătorilor auto că prin staţie se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577.

În vederea monitorizării traficului rutier și pentru asigurarea fluenței acestuia, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. va survola, și în acest sfârșit de săptămână, rețeaua de drumuri publice pe ruta A2 – A4 – DN39.