Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adevărul despre sniţelele de soia. Din ce sunt acestea, de fapt, făcute

Thursday, 17 November 2016, 11:38 Sursă: REALITATEA.NET

Soia este o legumă-cameleon care înlocuieşte în perioada postului carnea şi lactatele, fiind bogată în proteine, grăsimi sănătoase Omega-3, minerale, vitamine şi fibre. Gustul plăcut al preparatelor pe bază de soia atrage multe persoane către raioanele destinate produselor vegetale, fie că ţin post sau nu.

O altă parte bună despre soia este că are calităţi terapeutice puse pe seama conţinutului de antioxidanţi, care oferă protecţie faţă de unele tipuri de cancer, cum este cel mamar.

Partea mai puţin bună legată de consumul de soia este că această legumă ar putea face rău persoanelor cu alergii la anumite proteine, de aceea se recomandă testări pentru stabilirea intoleranţei. De asemenea, izoflavonele, care pot mima acţiunea hormonilor feminini, ar putea aduce tulburări endocrine, mai ales femeilor aflate la menopauză.

Pentru a evita eventualele probleme de sănătate şi pentru a beneficia de toate calităţile sale terapeutice şi nutriţionale, nutriţioniştii recomandă consumul de una, maximum două porţii de soia de câte 200 grame zilnic, scrie clicksanatate.ro.

În post, sunt la mare căutare pateurile vegetale. Ştim însă ce conţin amestecurile care înlocuiesc pateurile de ficat şi mezelurile? Există şi produse care nu au coloranţi sau aditivi, dar pentru asta trebuie să citim cu atenţie etichetele produselor pe care urmează să le cumpărăm.

Nutriţionistul Corina Zugravu ne dă un indiciu care să ne ajute să alegem produse de calitate în post: „Indic consumatorilor să se uite pe etichetă şi să aleagă acele produse unde soia sau boabele de soia sunt pe primul sau al doilea loc în ingrediente, nu pe cele care au pe primele locuri grăsime, apă şi alte minuni“.

Soia este foarte sănătoasă şi o porţie (aproximativ 200 g) - două pe zi, în timpul postului, este binevenită, pentru că aduc proteine de calitate, vitamine, fitonutrienţi. Soia ca atare, însă, e greu de preparat în casă.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL