Mărturia singurului supraviețuitor al accidentului din Neamț. ”Toți au murit? Toți?”

Thursday, 05 April 2018, 11:26, Sursă: REALITATEA.NET

Accident Neamț. Singurul supraviețuitor al cumplitului accident din Neamț, în urma căruia nouă oameni și-au pierdut viața, a mărturisit că dormea în momentul în care duba în care se afla a căzut de pe pod în apă. 

Adaugă părerea ta

Accident Neamț. Singurul care a scăpat cu viață din cumplitul accident de la Viișoara, Ionuț Vîrlan a mărturisit că dormea în momentul când s-a produs accidentul. ”Nu știu ce s-o întâmplat, m-am trezit în apă, s-a spart geamul din față. Eram 10 în mașină. Era și cumnatul meu, Găbițu Nistor, 25 de ani. El era la volan. Era și fratele meu, Ștefan Marian Vîrlan, 26 de ani. Ne întorceam de la muncă. Lucram ca zilieri, la plantat. De trei săptămâni munceam, și la Alba-Iulia, și la Arad. Mai erau cu noi și băieți din partea Iașiului, nu știu numele de familie, era Costeluș, Denis, Andrei, unu de 19 ani, unu de 17 ani. Mai era un om, de 60 de ani, Fănică, din Bârgăoani. Nu știu firma, ne aducea să semnăm, și munceam în mai multe părți. După Paști urma să mergem în altă parte”, a declarat tânărul pentru Mesagerul de Neamț.

Accident Neamț. Ionuț Vîrlan are doar o rană ușoară la cap, este internat pe secția Chirurgie și urma să fie externat. Când a aflat că este singurul supraviețuitor, a plâns. ”Toți au murit? Toți? Toți?”, a mai putut spune. 

Autoutilitară căzută de pe pod în Neamț: Nouă morți și un rănit 

Ioan Popescu, șeful ITM Neamț, a declarat că, din primele cercetări, toți munceau la negru. ”Toate cele 10 victime lucrau la negru, la plantat de brad și molizi, în două localități de pe teritorul județului Arad. Este tot un accident de muncă, așteptăm toate datele de la Poliție și demarăm cercetarea”.

Accidentul din Neamț a avut loc noaptea trecută, undeva în jurul orei 1.00. În acest caz a fost activat codul roșu de intervenție. Oamenii rămăseseră blocați în microbuzul care s-a scufundat în apă. La fața locului au fost mobilizați peste 40 de pompieri și numeroase mașini de intervenție, ambulanțe, bărci pneumatice și scafandri. Se pare că de vină ar fi fost o explozie la una dintre anvelope.