Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acțiune de amploare a polițiștilor: 85 de persoane, cercetate pentru infracțiuni economice

Saturday, 15 October 2016, 10:01 Sursă: REALITATEA.NET

“În perioada  7 - 13 octombrie a.c., în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au constatat 60 de infracţiuni economice”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 85 de persoane, dintre care 7 au fost reţinute, 2 arestate preventiv, iar 3 au fost puse sub control judiciar.

Poliţiştii au constatat 13 infracțiuni de evaziune fiscală, 12 la Legea nr.86/2006 privind Codul vamal, 10 înşelăciuni, câte 4 fapte de uz de fals și delapidare, 3 infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale și 2 de spălarea banilor.

De asemenea, a fost constatată câte o faptă de complicitate la evaziune fiscală, tentativă la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, neglijenţă în serviciu, fals privind identitatea, instigare la delapidare, abuz în serviciu, deținere produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, precum și o infracțiune prevăzută de Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

În această perioadă, polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat 32 de  percheziţii domiciliare, au pus în aplicare 8 de mandate de aducere şi au aplicat măsuri asigurătorii în valoare de aproape 415.000 de lei.

Totodată, au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 368.400 de lei.

Poliția Română a oferit și exemple despre astfel de criminalități economice.

Astfel, la data de 11 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraş- Severin au efectuat 6 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziunea fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2014 – octombrie 2015, administratorii a două societăţi comerciale ar fi evidențiat în actele contabile operațiuni fictive, în scopul restituirii ilegale de T.V.A..

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproape 129.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente de interes în cauză.

Patru persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, pentru audieri.

O persoană a fost reținută, pentru 24 de ore, iar ulterior s-a dispus continuare cercetărilor față de acesta, sub control judiciar.

Într-o altă cauză, la data de 7 octombrie, în intervalul orar 04.00 – 08.00, polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, cei din cadrul Direcției Rutiere și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, în colaborare cu reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și Siguranța Alimentelor, au acționat, pe principalele căi de acces în București.

Acțiunea a vizat depistarea transporturilor de produse alimentare neconforme, inclusiv de animale vii.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 213 autovehicule, iar în urma controalelor, au constatat 2 infracțiuni de evaziune fiscală, au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.325 de lei și au ridicat 500 de kilograme de midii, in valoare de  3.500 de lei și 62 de kilograme de produse  lactate.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL