Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A treia zi de proteste la Termocentrala Mintia. Mii de locuințe din Deva au rămas fără apă caldă

Wednesday, 09 September 2020, 14:06 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Potrivit sindicaliștilor, angajații termocentralei nu au mai primit banii pentru decontarea navetei la locul de muncă, ajutoarele de încălzire şi tichetele de masă din martie. În total, suma restantă pentru fiecare angajat este cuprinsă între 3.500 şi 5.500 de lei.

”Suntem efectiv ignorați de toată lumea. Parcă am fi invizibili. (...) Astăzi a venit cărbunele, dar suntem deciși să nu reluăm activitatea până când vom primi răspunsuri la întrebările pe care le-am adresat guvernanților, cu privire la plata drepturilor bănești restante, precum și în ce privește viitorul termocentralei”, a declarat liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, citat de realitateadehunedoara.net

Sâmbătă noapte, Termocentrala Mintia a fost oprită din cauza lipsei cărbunelui, aprovizionarea fiind imposibilă mai multe zile pentru că pe calea ferată s-au făcut lucrări de modernizare în zona Simeria. Miercuri dimineața, cărbunele a ajuns la Mintia, dar, pentru că angajații refuză să își reia activitatea, cele aproape 4.000 de locuințe din municipiul Deva, racordate la sistemul centralizat, au rămas fără apă caldă.

La termocentrala Mintia lucrează aproximativ 700 de salariați. Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hunedoara, societatea aflată în insolvenţă, alături de minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan şi termocentrala Paroşeni.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL