A murit cântăreţul PRINCE. Avea 57 de ani

Thursday, 21 April 2016, 20:05, Sursă: REALITATEA.NET

PRINCE A MURIT. Cântăreţul american Prince a murit, joi, la vârsta de 57 ani. Artistul a fost găsit fără suflare în studioul său din Minnesota. În ultima perioadă, acesta fusese grav afectat de gripă. Pe 15 aprilie, avionul privat în care se afla cântăreţul Prince a efectuat o aterizare de urgenţă în Moline, Illinois, după ce artistul a anunţat că se simte rău. Imediat după aterizare, Prince a fost dus la spital.

PRINCE A MURIT. Prince Rogers Nelson, cunoscut sub numele PRINCE, a fost găsit mort în studioul său de înregistrări, situat în Paisley Park.

PROMOTIE URIASA LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE AICI.

PRINCE A MURIT. GALERIE FOTO

Potrivit şerifului local Jason Kamerud, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată.

A murit Prince! Care au fost ultimele lui cuvinte. Mesajul e sfâșietor

PRINCE A MURIT. Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul "1999", lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

PRINCE A MURIT. Top 5 cele mai cunoscute melodii ale lui PRINCE

Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri - "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry".


PRINCE A MURIT. "Purple Rain" a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

PRINCE A MURIT. Cum a fost surprins PRINCE cu 4 zile înainte de deces. Fanii lui sunt șocați

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology" (2004), "3121" (2006) şi " LOtUSFLOW3R" (2009).

PRINCE A MURIT. Anul trecut, în decembrie, Prince i-a luat prin surprindere pe fanii săi, lansând, fără niciun anunţ prealabil, un nou album de studio, cu 12 piese.

Albumul conţine şi două piese ce au fost lansate anterior, "Baltimore"şi "Screwdriver", însă acestea au fost incluse pe noul disc în versiuni reorchestrate.

Precedentul album de studio al artistului american, intitulat "HITRUN Phase One", a fost lansat la începutul lunii septembrie 2015. Discul a fost lansat în exclusivitate, pe platforma Tidal.