Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A fost lansat ghidul programului "Rabla pentru electrocasnice" - ediţia 2020. Anunțul ministrului Mediului - Costel Alexe

Monday, 21 September 2020, 16:05 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

"Avem la dispoziţie 40 de milioane de lei şi românii pot achiziţiona până la finalul anului electrocasnice, cu voucherele primite în schimbul aparaturii la care renunţă. Am estimat că venim în sprijinul a 100.000 de români care vor apela la acest program, dar şi a industriei româneşti. La fel de important este că, prin achiziţionarea de noi electrocasnice, facturile la energie vor fi mai mici, iar statul reuşeşte să extragă aceste obiecte, în fond, nişte deşeuri, din casele românilor. Colectarea lor se va face organizat, nu vom mai găsi frigidere la gropile de gunoi ale oraşelor. Dacă solicitările vor fi mari, vom suplimenta suma alocată", a explicat ministrul Costel Alexe, luni.

Prin noul program, este finanţată achiziţia a şapte tipuri de aparaturi electrice şi electrocasnice. Vouchere în valoare de 400 de lei vor fi acordate pentru maşini de spălat vase, aparate de aer condiţionat, inclusiv cele portabile, frigidere şi combine frigorifice, televizoare şi uscătoare de rufe, cele de 300 de lei pentru maşinile de spălat rufe, iar cine achiziţionează un aspirator va primi 200 de lei.

Voucherele vor fi electronice, iar doritorii se vor putea înscrie on-line, în aplicaţia de pe www.amf.ro, unde vor primi un număr de înregistrare cu care se vor prezenta la vânzătorii acreditaţi în program. La cumpărarea unui nou produs, trebuie predat unul similar.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL