Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A fost desemnat medicul care va coordona campania de vaccinare anti-COVID-19 în România! Cine este Valeriu Gheorghiţă

Tuesday, 17 November 2020, 23:30 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Valeriu Gheorghiţă a fost invitat la Cotroceni și a luat parte la şedinţa de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, la care au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, dar și alți membri ai Guvernului.

Medicul Valeriu Gheorghiţă are 38 de ani, a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase.

În ședința de astăzi, a fost numit și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, în persoana domnului Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central. La nivel european, avem motive de optimism și se fac progrese evidente privind apariția noilor vaccinuri. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător această campanie și de aceea am convocat la Palatul Cotroceni o nouă întâlnire de lucru pe acest subiect. Vreau să vă transmit că, după elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii”, a spus Klaus Iohannis, marți, într-o conferință de presă.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL