Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

A doua zi de FOC a Guvernului Orban 2 în Parlament. Ce miniștri urmează la audieri

Monday, 17 February 2020, 23:24 Sursă: realitatea.net

 

Ministrul propus la Apărare, Nicolae Ciucă, a fost singurul care a primit luni  aviz favorabil în comisiile parlamentare de specialitate, după audieri. Singurul dintre cei patru miniștri propuși în Cabinetul Orban 2 care au fost audiați luni.

 Florin Cîțu (Finanțe), Marcel Vela (Interne), și Costel Alexe (Mediu), au primit aviz negativ.

Cine urmează la audieri marți, 18 februarie

9.00 – Ministrul Economiei Virgil Popescu va fi audiat, marți, în comisiile economie, pentru industiri și pentru energie reunite ale Parlamentului.

10.00 – Ministrul Dezvoltării Ion Ștefan va fi audiat, marți, în comisiile reunite pentru administrație publică ale Parlamentului

12.00 – Ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe va fi audiat, marți, în comisiie reunite pentru învățământ ale Parlamentului.

13.00 – Ministrul Justiției Cătălin Predoiu va fi audiat, marți, în comisiile reunite juridică, pentru cercetarea abuzurilor, pentru constituționalitate și drepturile omului ale Parlamentului

14.00 – Ministrul Educației Monica Anisie va fi audiată, marți, în comisiile reunite pentru învățământ ale Camerei Deputaților și Senatului

15.00 – Ministrul de Externe Bogdan Aurescu va fi audiat, marți, în comisiile reunite de externe și pentru românii din afara granițelor țării ale Parlamentului.

16.00 – Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu va fi audiat, marți, în comisiile reunite pentru cultură ale Camerei Deputaților și Senatului

 

Miercuri, 19 februarie

9.00 – Ministrul Agriculturii Adrian Oros va fi audiat, miercuri, în comisiile reunite pentru agricultură ale Parlamentului

10.00 – Ministrul Sănătății Victor Costache va fi audiat, miercuri, în comisiile reunite pentru sănătate ale Parlamentului.

12.00 – Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș va fi audiat, miercuri, în comisiile reunite pentru mediu ale Camerei Deputaților și Senatului.

13.00 - Ministrul Muncii Violeta Alexandru va fi audiată, miercuri, în comisiile reunite pentru muncă și pentru drepturile omului ale Parlamentului.

15.00 – Ministrul Transporturilor Lucian Bode va fi audiat miercuri, în comisiile reunite pentru transporturi și pentru comunicații ale Camerei Deputaților și Senatului. 

 

Votul în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului pentru al doilea Cabinet Orban urmează să fie dat peste o saptamana, pe 24 februarie, la ora 16.00, potrivit calendarului aprobat de Legislativ.

Premierul nominalizat Ludovic Orban a depus pe 10 februarie, la Parlament programul de guvernare actualizat şi lista guvernului, pentru a începe procedura de învestire a Executivului. Primul Cabinet liberal condus de acelasi Ludovic Orban a picat prin adoptarea motiunii de cenzura de Parlament, pe 5 februarie 2020.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-18 01:02:15
Paine si circ in Romanica

Scamatorie televizata cu prosti si curve, asta este ce se intampla, un film prost si lung cu final predictibil dupa primele minute. Romania este pierduta.

2020-02-18 07:52:46
Adrian

Vai de noi! Pentru ce mai au loc aceste audieri, cand PNL insusi a declarat ca nu va vota Guvernul Orban II? Astia chiar isi bat joc de noi? Timp pierdut inutil! Vor toti anticipate, sa fie anticipate! Oare ce s-ar intampla daca la anticipate rezultatele nu vor fi conforme cu asteptarile scontate? Cine va plati atunci pentru curvaria asta politica?

2020-02-18 09:02:42
Ionescu

Chichirau de la USR , o femeie pe care o apreciam, dar m-a dezamagit ireparabil, la modul cum s-a comportat la audierea ministrilor. Daca eram candva sustinator al celor de la USR, azi mai mult ca niciodata am coningerea ca sunt la fel cai psd-istii , mascati, joaca intr-un film prost, DAR romanii isi dau seama si vad ce fac ei. Dar de ce n-au intrat la guvernare anul trecut? Pentru ca se erodau? ei, lasa ca vor lua la alegerile de anul acesta mai putin decat au obtinut pana acum.Niste aroganti, obraznici, majoritatea si Nasui asta cam obraznic, la fel ca multi din partid. Cand ii vezi ca se aplauda singuri si Barna da tonul iti vine sa spui ca astia sunt noii securisti de rit nou, pentru ca altfel n-ar avea tupeul asta. Cert este ca macar vedem ca exista un partid PNL care incearca sa faca lucruri, care nu abuzeaza si isi doresc sa guverneze pentru romani, au intentia asta, spre deosebire de celelalte forte politice, mai putin PMP. Cred in PNL si PMP .

2020-02-18 10:41:44
Lucian

Nu inteleg de ce mai dati stirea. E absolut inutila in conditiile in care chiar liberalii nu-si vor vota propriul guvern. Ridicol.

Alte articole din: ACTUAL