Parlamentul a decis CALENDARUL învestirii Cabinetului Orban 2. Ce li se pregătește miniștrilor

Tuesday, 11 February 2020, 14:35 Sursă: realitatea.net

Birourile Permanente Reunite au decis marți calendarul învestirii Guvernului Orban 2, potrivit căruia audierile miniștrilor în comisii vor avea loc în zilele de 17, 18 și 19 februarie, iar votul în plen – peste două săptămâni, pe 24 februarie, la ora 16:00.

Anunțul a fost făcut de premierul desemnat Ludovic Orban.

„Birourile Permanente reunite ale Parlamentului, dominate de o majoritate PSD, au stabilit un calendar pentru procedura de învestire a guvernului. Audierile miniștrilor vor avea loc săptămâna viitoare, pe 17, 18 și 19, urmând ca votul de învestire în plenul reunit să se desfășoare luni, 24, începând cu ora 16”, a declarat Orban.

Potrivit art. 103 din Constituție, Birourile permanente stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, adică nu trebuie să treacă mai mult de două săptămâni de la prezentarea listei și programului. Drept pentru care, PSD a fixat ca termen pentru votul în Parlament cea mai îndepărtată dată. 

CE URMEAZĂ PENTRU NOUL GUVERN ORBAN 2

Fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat, în şedinţă comună, în comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.
 
Audierile miniștrilor vor avea loc săptămâna viitoare, pe 17, 18 și 19 februarie, adică miercuri, joi și vineri.
 
În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţa comună.

Votul de învestire în plenul reunit se va da luni, 24 februarie, începând cu ora 16.00.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, potrivit prevederilor Constituției la art 103.. 

Procedura prin care Parlamentul acordă votul de încredere pentru Guvern este descrisă în regulamentele celor două Camere. Birourile permanente stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului.

Pentru ca noul Guvern Ludovic Orban, Orban 2.0, să fie învestit, este necesar ca minimum 233 de parlamentari să voteze „pentru”.

Votul este secret, cu bile.

După acordarea votului de încredere, prim-ministrul, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul. Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului, stabilește Constituția la articolul 104.

COMPONENȚA GUVERNULUI LIBERAL LUDOVIC ORBAN 2

Al doilea Guvern PNL care va primi, sau nu, votul de învestitură peste două săptămâni, pe 24 februarie, are aceeași componență ca și primul. 

Premierul desemnat Ludovic Orban nu a schimbat niciun nume din primul Cabinet pe care l-a condus timp de trei luni. 

LISTA DE MINIȘTRI GUVERNUL ORBAN 2

Raluca Turcan - viceprim-ministru

Florin Cîţu - ministrul Finanţelor Publice

Marcel Vela - ministrul Afacerilor Interne

Bogdan Aurescu - ministrul Afacerilor Externe

Cătălin Predoiu - ministrul Justiţiei

Nicolae Ciucă - ministrul Apărării Naţionale

Virgil Popescu - ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Lucian Bode - ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor

Adrian Oros - ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Costel Alexe - ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Ion Ştefan - ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei

Marcel Boloş - ministrul Fondurilor Europene

Victor Costache - ministrul Sănătăţii

Monica Anisie - ministrul Educaţiei şi Cercetării

Bogdan Gheorghiu - ministrul Culturii

Ionuţ Stroe - ministrul Tineretului şi Sportului

Violeta Alexandru - ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-11 14:57:54
Costel

Alegeri "anticipate" la calendele grecești.

2020-02-11 15:21:57
Ramona

Tipic PSD-ist....

2020-02-11 15:43:30
Brazilianul

I-au ras PSD-istii, ciuma rosie, pe cretinii galbeni !

2020-02-11 16:35:11
Constantin Gadea

DISTRUGEREA INDUSTRIEI SI DESTRUCTURAREA ECONOMIEI ROMANESTI DE CATRE LACUSTELE ROSII A FOST DIRIJATA DE LA MOSCOVA. Este o parere personala, desi aceasta parere nu as pute-o sustine in mod convingator in fata unui complet de judecatori. Sustinerea mea nu o fac din ura. Dimpotriva, as dori sa fim prieteni cu ea, cu conditia sa ne restituie teritoriile romanesti rapite de Stalin. Admir saltul in istorie facut datorita tarilor Petru Cel Mare (1682-1725), Elisabeta I (1741-1761) si Ecaterina a II-a (1762-1796) , care dintr-o tara mica si inapoiata, fara iesire la mare, au creat o Rusie mare, puternica, invidiata si respectata de tarile europene cele mai avansate. In prezent, uriasa Rusie este o mare putere mondiala, de care se tem toate tarile. Nu-mi place insa agresivitatea conducatorilor Rusiei, inspirata printr-un indemn lasat cu limba de moarte de catre Petru Cel Mare. Daca dorinta de expansiune a cezarilor Rusiei ar inceta, distrugerea treptata a armelor de extinctie ar deveni pos

2020-02-11 21:50:02
Paine si circ in Romanica

Treaba este tot mai clara, angajatorii prefera pe borhotul unguresc Orban deoarece nu are simtul penibilului, nu-l clinteste nimic, nu-i este frica de situatiile jenante, trece peste ele ca si cum nu s-a intamplat nimic si executa ordinele intocmai. Nu cred ca mai exista babalau mai bun decat bozgorul asta in PNL care sa stea carne de tun fara emotie in fata tuturor. Modul in care cersea spaga lui Urdareanu si sutul in cur cerut cu insistenta, modalitatea uzitata in campania electorala al lui Iohanis precum un crainic de gala box de o penibilitate si un servilism demn de alianatii mintal de la Balaceanca, mimatul tardiv al dorintei de alegeri anticipate imediate cand a avut la dispozitie demisia, introducerea in aparatul de stat a slugilor PNL cu ghiotura, gargara zilnica cu inchipuirile lui Citu si ale altui rahat arogant burghezo-pnlist Cap de Penis de la Cluj despre Teodorovici si PSD cu furtul PIB-ului etc. toate astea adunate in viata lui de permanent bugetar, califica personajul

Alte articole din: ACTUAL