Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

9,5 milioane de lei pentru materiale de protecție și dezinfectați, bani alocați de Guvern pentru alegerile locale din septembrie

Thursday, 06 August 2020, 08:48 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Potrivit proiectului aflat în dezbatere publică, Guvernul vrea să cumpere dezinfectanți pentru mâini și spații în valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei, produse care urmează să fie folosite în ziua alegerilor locale, pe 27 septembrie, în cele 19.000 de secții de votare. 

De asemenea, guvernanții vor să cumpere și măști de protecție în valoare de peste 1,5 milioane de lei, măști ce urmează să fie distribuite membrilor din secțiile de votare. Așadar, fiecare angajat care o să fie prezent în ziua alegerilor locale în secțiile de vot va primi câte cinci măști de protecție de la stat. Totodată, Guvernul alocă 1,5 milioane de lei și pentru mănușile de protecție care urmează să fie folosite de acești mebri din secțiile de votare, câte cinci perechi de fiecare.

Statul alocă, astfel, nu mai puțin de 9,5 milioane de lei pentru aceste materiale de protecție, dar și pentru dezinfectanți.

Reprezentanții Autorității Electorale Permanente (AEP) au declarat recent că Statul ar trebui să pună la dispoziție măști de protecție și pentru alegători. Drept urmare, ne așteptăm ca Executivul să vină cu un alt act normativ care să reglementeze acest lucru. 

Pe de altă parte, Camera Deputaților a lansat și ea, recent, o licitație publică pentru a achiziționa măști de protecție atât pentru aleși, cât și pentru angajații din cadrul instituției. Măștile achiziționate de Camera Deputaților costă însă de trei ori mai mult decât cele care urmează să fie cumpărate de Guvern, și asta pentru că dacă facem un calcul vedem că o mască achiziționat de guvernanți va costa 0,8 lei, în timp ce una achiziționată de Camera Deputatților va costa nu mai puțind e 2,4 lei. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL