8 motive pentru care ar trebui să mănânci banane zilnic

Wednesday, 05 February 2014, 18:06 Sursă: REALITATEA.NET

După ce citeşti aceste lucruri, te asigurăm că vei pune banane în coşul de cumpărături de fiecare dată când vei ajunge la un supermarket.

Adaugă părerea ta

Explozie de energie
Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. Tocmai de aceea, o banana iti poate oferi o explozie de energie. De altfel, cercetatorii au confirmat ca bananele sunt mai puternice decat bauturile energizante. Un singur fruct este suficient ca sa ai energie pentru un antrenament de 90 minute. Nu e de mirare ca este preferatul sportivilor.

Aliat anti-depresie
Bananele contin triptofan, unul din 8 aminoacizi esentiali, pe care organismul in transforma in serotonina, cunoscuta si ca "hormonul fericirii". Rezultatul este relaxare si imbunatatire a starii de spirit.

Anti-anemie
Bananele sunt bogate in fier si pot stimula productia de hemoglobina din sange, ceea ce ajuta persoanele care sufera de anemie.

Constipatie
Bananele sunt printre alimentele cu cel mai mare continut de prebiotice, niste bacterii estentiale din intestin care te ajuta sa ai o digestie corecta, fara sa fii nevoit sa recurgi la laxative.

Citeşte mai mult pe foodstory.ro.