Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

6 remedii naturiste pentru durerile de dinţi

Thursday, 05 November 2015, 23:23 Sursă: REALITATEA.NET

Cele mai comune cauze ale durerilor de dinţi sunt cariile, gingivită, abcesele dentare sau rădăcinile expuse ale dinţilor. Printre simptomele asociate cu aceste probleme se numără dureri şi inflamaţii ale gingiilor, durere pulsatilă la nivelul dinţilor, dureri de urechi, sinuzita şi dificultăţi la hrănire. 

1. Ulei de cuişoare şi de măsline

Uleiul de cuişoare conţine eugenol, un analgezic natural cu efect antibacterian. Din acest motiv, este recomandat nu doar de către dentişti, ci şi în ameliorarea tusei şi astmului, durerilor de cap, problemelor de piele, dar şi de digestie. Că să-ţi tratezi durerile dentare, amestecă 2-3 picături de ulei pur de cuişoare cu ¼ linguriţă de ulei de măsline şi aplică acest remediu pe zona afectată de trei ori pe zi, folosindu-te de un bureţel demachiant. Mai poţi plasa direct pe gingie puţină vată înmuiată bine în soluţie, pe care s-o laşi acolo câteva minute că să-şi facă efectul. Dacă nu ai ulei, foloseşte cuisoarele că atare. Nu trebuie decât să le macini fin şi să ţii pulberea pe locul dureros.

2. Nucşoară

Această plantă te poate ajută să scapi de durerile de dinţi dacă o foloseşti sub formă de pudra. Combină o linguriţă de ulei de cocoş/susan/muştar (uleiul trebuie să fie cald) cu ¼ linguriţă de pudra de nuscoara. Înmoaie nişte vată în acest amestec şi ţine-o pe dintele care te doare preţ de câteva minute, apoi fă gargară cu apă caldă.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL