5 semne că ai o circulație sangvină deficitară. Ce este de făcut

Monday, 22 May 2017, 09:31 Sursă: REALITATEA.NET

Foarte mulți oameni se confruntă cu problema circulației sangvine deficitare. Deși ea este ținută sub control, aceasta nu este doar neplăcută și discomfortantă, din cauza unor semne precum senzația de răceală la extremități, dar chiar poate să genereze agravări serioaseale stării de sănătate.

Adaugă părerea ta

Ca orice problemă, ea trebuie prevenită, de aceea vă sugerăm o evaluare a stării de sănătate în această privință. Pentru a ști dacă vă plasați în șablonul acestei probleme, verificați dacă aveți aceste simptome. 

 1. Ulcerații la nivelul membrelor. Arată asemeni unei alergii și nu se vindecă

2. Inflamații la nivelul membrelor. Acest lucru se datorează circulației îngreunate.

3. Degete în nuanță albăstruie, în permanență reci. Aceasta este o condiție datorată cantității insuficiente de oxigen din sânge.

4. Constipație. Atunci când sistemul circulator nu funcționează așa cum ar trebui, nici organele nu își mai fac treaba.

5. Extenuare. Sângele și oxigenul reprezintă combustibilul de care organismul tău are nevoie. Dacă există probleme la acest nivel, atunci este normal să te simți extenuat.

 

Circulația sangvină deficitară poate fi efectul mai multor factori: înaintarea în vârstă, dieta inadecvată, kilogramele în plus sau lipsa mișcării.

 Dacă ați ajuns la concluzia că te confrunți cu așa ceva, vă oferim patru sugestii - aspecte de care să ții cont, pentru a îmbunătăți sistemul circulator!

Fă mișcare! Cu cât faci mai multă mișcare, cu atât inima ta va pompa mai mult sânge. Începe prin exerciții simple sau mers pe jos și în curând te vei simți mai bine.

Masaj – masajul ajută la direcționarea sângelui către zonele care au cea mai mare nevoie. Odată sângele ajuns în acele locuri, circulația se va îmbunătăți.

Schimbă-ți dieta – consumă mai multe fructe, legume și proteine slabe. Evită să consumi grăsimi, zahăr sau sare.

Ginkgo biloba – această plantă poate ajuta la îmbunătățirea circulației, deoarece relaxează vasele de sânge.

sursa