Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

27 de persoane, condamnate la închisoare pe viață pentru lovitura de stat eșuată din Turcia, din 2016

Thursday, 26 November 2020, 11:51 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela
Cele 27 de persoane au fost declarate vinovate de "tentativă de răsturnare a ordinii constituționale", "tentativă de asasinare a președintelui" și "omor calificat".
 
Vă reamintim că aproximativ 60.000 de militari, polițiști, judecători, funcționari publici și profesori au fost suspendați, reținuți sau sunt investigați în Turcia după lovitura de stat militară, de acum patru ani, din luna iulie.
 
În 2016, haosul a început în noaptea de 16 iulie, în timp ce preşedintele Erdogan se afla în concediu în străinătate. Premierul turc anunţa că o facţiune militară a încercat să preia puterea.
 
Ore bune nu s-a ştiut cine deţine controlul, iar situaţia a devenit şi mai tensionată dupa ce mii de oameni au ieşit în stradă la îndemnul lui Erdogan.
 
Atunci, în Istanbul, ambele poduri de peste Bosfor, care despart partea europeană şi cea asiatică a metropolei turce, au fost închise de forţele de ordine. Armata a intrat în Televiziunea Naţională, iar lira turcească s-a aflat în cădere liberă.
 
Cel puțin 2.800 de militari au fost arestați, peste 160 de persoane și-au pierdut viața şi 1.400 au fost rănite într-o noapte dominată de haos și de schimbări de situație.
 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL