Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

24 de ani de la moartea şocantă a lui Ioan Luchian Mihalea

Wednesday, 29 November 2017, 11:01 Sursă: REALITATEA.NET

Ioan Luchian Mihalea, fondatorul grupului vocal Song şi al corului de copii Minisong a fost asasinat în noiembrie 1993, în propriul apartament, de doi tineri care au vrut să-l jefuiască. La atâta timp de la crima care a şocat România şi de la ceea ce a ieşit la iveală în urma ei, unul dintre cei doi ucigaşi, Nelu Florian Gavrilă, condamnat la închisoare pe viaţă, a fost eliberat din închisoare.

La opt ani de la încarcerare, Gavrilă a fost trecut din regimul de maximă siguranţă, în care sunt incluşi cei cu pedepse mari, în cel de „închis”. După alţi cinci ani a ajuns printre puşcăriaşii care beneficiau de avantajele de la „semideschisă”. După cum avea să noteze presa, în tot acest timp, nu a avut nici o abatere, nici un incident care să-l oprească să spere la regimul deschis. Lucru care s-a şi întâmplat recent, primind acest statut. A fost transferat de la Jilava, la Penitenciarul Găeşti. Acolo a participat la diverse activităţi educative. Ulterior a fost eliberat.

Pe 30 noiembrie 1993, dispeceratul Poliţiei municipiului Bucureşti era sesizat telefonic că a fost comis un omor, într-un apartament din Drumul Taberei, victima fiind cunoscutul dirijor, compozitor şi solist al grupului Song, Ioan Luchian Mihalea. La faţa locului s-a deplasat urgent o echipă formată din procuror, medic legist şi specialişti criminalişti, care aveau să constate următoarele: uşa de acces era întredeschisă şi prezenta urme de sânge pe partea exterioară şi interioară, cheia fiind găsită în broască, pe interior. În primul hol al locuinţei au fost identificate mai multe pete de sânge, inclusiv o urmă de stratificare creată de un obiect de încălţăminte. În al doilea hol al locuinţei a fost găsit cadavrul artistului, prezentând urme de lovituri create de un corp ascuţit, taietor, precum şi mai multe echimoze. În dormitor lucrurile erau răvăşite, fiind descoperite mai multe urme de sânge, scrie evz.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL