Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

18 pompieri și un ghid local și-au pierdut viața într-un puternic incendiu forestier din sud-vestul Chinei

Tuesday, 31 March 2020, 10:14 Sursă: Realitatea.net

Inițial, focul a izbcnit la Daying Farm din Xichang, provincia Sichuan, dar un vânt puternic a răspândit cu repeziciune flăcările către Muntele Lushan din oraș.

Astăzi, la 1:30 dimineața (ora locală), o echipă formată din 21 de pompieri din regiunea Ningnan din prefectura Liangshan, condusă de un ghid local, a fost raportată dispărută pe munte, potrivit informațiilor de la sediul central, care a fost înființat în Xichang pentru a coordona operațiunile pompierilor de stingere a incendiului.

Operațiunile de căutare și salvare au durat cinci ore și jumătate. În jurul orei 7 dimineața, trei pompieri au fost găsiți în viață și trimiși la un spital local. Starea lor de sănătate este stabilă. Ulterior, au fost găsite 19 cadavre, este vorba despre trupurile neînsuflețite ale 18 pompieri și ghidul local.

Se pare că operațiunea de stingere a incendiului a fost una complexă și a inclus o întreagă mobilizare de forțe, 900 de pompieri, patru elicoptere şi peste 140 de vehicule de pompieri fiind mobilizate în acest sens. 1.200 de persoane au fost evacuate. Lupta împotriva flăcărilor continua și astăzi.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL