1.000 de cutremure în Albania în patru zile. Anunțul seismologilor despre mișcările tectonice din Balcani

Saturday, 30 November 2019, 10:41 Sursă: Realitatea.net

Peste 1000 de cutremure au avut loc în Albania în doar câteva zile. Și alte state din Balcani au fost lovite de seisme în ultima săptămână, mai ales Grecia.

Adaugă părerea ta

La patru zile după cutremurul devastator care a lovit diverse zone din Albania, urmat de 1.000 de replici de intensitate medie și joasă, seismologul Edmond Nushi de la Institutul de Geologie din Albania a declarat că solul a început să se calmeze.

Potrivit expertului, următoarele cutremurele vor fi din ce în ce mai puțin frecvente și mai slabe. În opinia acestuia, activitatea seismică generală se îndreaptă spre calmare.

Cel puţin 40 de persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 6.4, seismul lovind oraşul Durres, aflat la o distanţă de 36 de kilometri de capitala ţării, Tirana, marţi dimineaţă. Este cel mai puternic seism produs în Albania în ultimii 40 de ani.

Sute de oameni au fost răniţi, iar multe persoane sunt dispărute, operaţiunile de recuperare fiind încă în desfăşurare.

Kristi Reçi, logodnica fiului premierului Albaniei, Gregor Rama, a murit în timpul cutremurului, alături de părinţii şi fratele ei, transmite CNN.

Gregor Rama a publicat un mesaj pe contul său de Instagram, acesta scriind că „printre nenumăratele victime ale tragediei se numără şi cea mai apropiată persoană mie, alături de fratele, mama şi tatăl său”, adăugând că cei patru au fost găsiţi „sub dărâmături”.

Comentarii Existente
2019-12-01 07:16:24
Agentul Petrov !

D-zeu nu doarme ! Au platit mult prea putin pentru toate femeile si copii pe care iau ucis proxenetii astia ...

Alte articole din: MEDIU