Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

10 alimente care te ajută să slăbești vara. Le ai la îndemână

Saturday, 11 July 2015, 15:46 Sursă: REALITATEA.NET

Pepenele roşu şi cel galben sunt fructe cu conţinut ridicat de apă şi sunt perfecte pentru vremea caniculară. Pe lângă efectul de răcorire, pepenele are multe vitamine, care conferă energie, şi puţine calorii, deci este ideal şi în curele de slăbire. Un alt aliment răcoritor de sezon este castravetele, bogat în apă, numeroase vitamine (A, B, C, E, K) şi minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, cupru, seleniu, sodiu etc.) care suplinesc pierderile survenite în urma transpiraţiei.

Menta este, de asemenea, o soluţie care reduce temperatura corpului.

O limonadă delicioasă şi răcoritoare cu lămâie, la care adăugăm câteva frunze proaspete de mentă, ne va scăpa cu siguranţă de senzaţia de moleşeală cauzată de arşiţă şi ne va răcori instant, plus că respiraţia va fi împrospătată iar pofta de dulce va dispărea, datorită compuşilor speciali din mentă. Ridichile sunt legume excelente pe timp de vară. Acestea conţin multă apă, antioxidanţi şi vitamina C, răcorind corpul şi întărind sistemul imunitar.

De asemenea, ridichile au proprietăţi antiinflamatorii, deci elimină stresul cauzat de căldura excesivă. Apa de cocos este excelentă pentru a combate deshidratarea şi pentru a reduce temperatura corporală. Această băutură dulce, cu un uşor gust de nucă, are în compoziţie multe vitamine, minerale şi enzime, motiv pentru care este considerată un energizant natural.

Apa de cocos este lichidul transparent care se află în interiorul nucilor de cocos tinere (5-7 luni). Din păcate, nucile de cocos verzi nu prea există în supermarketurile româneşti, însă poţi găsi în magazinele bio sau pe site-urile specializate apă de cocos. Apa de cocos este apreciată pentru conţinutul crescut de potasiu, calciu şi magneziu, care ajută organismul în absorbţia şi echilibrul fluidelor.

Sucul de rodie este, de asemenea, eficient în reducerea temperaturii corporale. Gustul dulce-acrişor este minunat iar bogăţia de vitamine şi minerale asigură buna funcţionare a organismului. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL